Головна » Архів матеріалів

Світлина від Гамора Федіра.У Рахові пройшла, актуальна для поглиблення транскордонного співробітництва, міжнародна науково-практична конференція.

2-4 вересня 2016 року у Рахові, на базі Карпатського біосферного заповідника, з нагоди ХХІІІ Міжнародного гуцульського фестивалю та відзначення 45-річчя Програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», пройшла міжнародна науково-практична конференція «Екологічні, соціально-економічні та історико-культурні аспекти розвитку прикордонних територій Мараморощини».

Конференція проведена відповідно до розпорядження Голови Закарпатської обласної державної адміністрації, у рамках виконання Програми розвитку транскордонного співробітництва Закарпатської області на 2016 – 2020 роки, Програми спільних дій Закарпатської обласної державної адміністрації та Префектури повіту Марамуреш на 2016 рік та Протоколу міжнародної українсько-румунської робочої зустрічі із питань поглиблення транскордонної співпраці прикордонних населених пунктів Рахівського району Закарпатської області (Україна) та повіту Марамуреш (Румунія).

далі ...

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 504 | Додав: Tall_Admin | Дата: 02.10.2016

Закарпатському гуцулу Олександру Маслянику вручили Міжнародну літературну премію імені Ірини Вільде

У переддень книжкового форуму у Львові відбулось вручення Міжнародної літературної премії імені Ірини Вільде. Авторитетне і поважне журі високо оцінило книгу новел і оповідань «Каміння на всіх» закарпатського гуцула, а нині львів’янина  Олександра Масляника, якому й було вручено міжнародну відзнаку.

Опис : Вихідцю з Закарпаття Олександру Маслянику вручили літературну премію імені Ірини Вільде

Літературні критики у своїх рецензіях відзначили самобутність й новаторство прози, філософічність й лаконізм письма,  яскравість художнього стилю письменника Олександра Масляника. Високої відзнаки удостоєні також прозаїки Емил Андрєєв  з Болгарії та Володимир Бакуменко з Києва.

далі ...

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 580 | Додав: Tall_Admin | Дата: 26.09.2016

У неділю18 вересня 2016 року  у Надвірній у міському  парку ім. І. Франка відбувся ІХ обласний фестиваль стрілецької та повстанської пісні ім. Софії Галєчко.

Обласний фестиваль проводився з метою відродження патріотичної пісні, возвеличення українського народу, прославлення борців за волю України і виховання на їхньому патріотичному прикладі юнацтва та молоді, популяризації повстанської музичної скарбниці.

У фестивалі взяли участь колективи вокально-хорового жанру та окремі виконавці області і району.

Глядачі та гості міста Надвірна бурхливими оплесками супроводжували виконання кожного твору та насолоджувалися прекрасним співом творчих колективів Центрального Народного дому: народного аматорського жіночого вокального ансамблю «Смерічка» - керівник Леся Мельник  та народного аматорського чоловічого вокального ансамблю «Черемош» - керівник Богдан Парумба.

 За високу майстерність у вокальному мистецтві колективи нагородженні дипломами оргкомітету за участь у вищездаданому фестивалі

Надвірнянське відділення товариства Гуцульщина

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 478 | Додав: Tall_Admin | Дата: 21.09.2016

 

Дружба та співпраця між фотохудожниками Івано-Франківщини та китайської провінції Ляонін втілиться у фотовиставки та подальші двосторонні візити.

Це вже другий візит китайських фотографів в Україну – цього разу Асоціації фотохудожників Китаю провінції Ляонін, пише Курс.

Ініціатором культурних обмінів на рівні спілок фотохудожників обох країн є директор культурних програм "Китай – цього разу Асоціації фотохудожників Китаю провінції  Україна", редактор журналу "Українсько-китайський бізнес", який виходить у Києві, Сяо Ваннінг. З його легкої руки реалізується урядова програма фотодіалогу – ознайомчих поїздок та фотовиставок.

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 505 | Додав: Tall_Admin | Дата: 21.09.2016

14330926_1151343064922810_575637566_n-1На Закарпатті відбудеться кулінарний етно-фестиваль з приготування баранини на відкритому вогні “Смажений баранчик”

25 вересня в селі Лазещина, що на закарпатській Гуцульщині, відбудеться карпатський кулінарний етно-фестиваль з приготування баранини на відкритому вогні «Смажений баранчик».

На Закарпатті відбудеться кулінарний етно-фестиваль з приготування баранини на відкритому вогні “Смажений баранчик”

Дійство відбуватиметься серед Карпат, біля підніжжя мальовничих Петроса і Говерли.

Одна із основних складових свята – приготування різноманітних страв із баранини.

Свої кулінарні здібності демонструватимуть близько 20 кухарів-аматорів та професійних кухарів, серед яких і команда відомого закарпатського ресторану “Деца унотаря” на чолі з його автором гумористом Павлом Чучкою.

Все дійство супроводжуватиметься народною і естрадною музикою за участі популярних артистів української естради.

Туристи, які планують провести вихідні у гірській Лазещині, в суботу матимуть можливість піднятися на Петрос чи Говерлу або відвідати майстер-клас із приготування овечого сиру на місцевій полонині.

Фестиваль, що відбуватиметься вперше, організатори планують проводити щороку.

Свято проходитиме за ініціативи та під патронатом народного депутата України Василя Петьовки.

Отож, 25 вересня,

с. Лазещина Рахівського району Закарпатської області

Початок о 14.00 год.

14341936_1151343071589476_362487714_n

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 469 | Додав: Tall_Admin | Дата: 20.09.2016

« 1 2 ... 80 81 82 83 84 ... 92 93 »