Головна » Архів матеріалів

     

Сказків Петро Петрович народився 17 травня 1987 року  у мальовничому селищі Ворохта. Ще з дитячих років  Петро полюбив гуцульську народну музику, яку прищеплював батько дітям і  яка тривожила його серденько, переливаючись на дзвінкі цимбали… 

         З трирічного віку приймав участь у родинному гурті «Петровичі», керівником якого був батько Петра – Петро Сказків.

         Закінчив музичне училище імені Дениса Січинського.

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 250 | Додав: Tall_Admin | Дата: 05.02.2021

Не стало Ольги Юріївни СТЕФЛЮК – вірної подруги, соратниці і дружини нашого всегуцульського ватага Дмитра Стефлюка.
Шановний пане Дмитре, дорогий друже-товаришу й побратиме, – ми усі сумуємо разом з Тобою, Ти не сам в своєму горі.
Важко знайти такі слова, які б змогли зменшити душевну біль від втрати рідної людини…
Як послідовники Христа ми йдемо Його шляхом – шляхом поневірянь і страждань. Але ми йдемо не одні, з нами рідні і близькі люди.
Горе родини Стефлюків настільки велике, що його не перестрибнути, під ним не проповзти, його не оминути. Крізь нього доведеться пройти. А для цього потрібно знайти двері, які ведуть через горе. Ці двері – уся Гуцульщина, яку так любила бл.п. Ольга і якій так вірно служите Ви, дорогий Дмитре!
Поділяємо Ваше горе, сумуємо разом з Вами, підтримуємо Вас у годину скорботи.
Нині з Вами уся Гуцульщина, усі районні товариства, управа Всеукраїнського товариства, брати-гуцули і сестри-гуцулки.
Переглядів: 317 | Додав: Tall_Admin | Дата: 05.01.2021

 

 

Управа Всеукраїнського товариства “Гуцульщина”  вітає із Новим 2021  роком  та Різдвяними святами жителів  Гуцульщини , наших побратимів та приятелів в Україні та закордоном .

Бажаємо міцного здоров’я , добробуту  і Божої благодаті.

Прийдешній  рік хай буде світлим , щасливим і мирним , а Різдво христове  наповнить  серця любов’ю, надією і вірою

 

 

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 190 | Додав: Tall_Admin | Дата: 31.12.2020

        

 Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського завжди відгукується на важливі події у житті громади Гуцульщини. Цього року Музей приєднався до святкування 30-річчя створення Всеукраїнського товариства «Гуцульщини».

  Голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк інформував присутніх  про діяльність  Товариства в Україні та за кордоном, а також висловив щиру вдячність майстрам образотворчого мистецтва за їх працю по збереженню та популяризації  автентичної  Гуцульської культури.

 

 

 

 Щирі привітання прозвучали на зустрічі у Музеї від представників влади - голови Коломийської районної держадміністрації Л.Глушкова, голови Верховиської районної ради Юрія Філипчука, заступника голови коломийської Міської ради В.Мельничука, начальника управління культури Коломиї У.Мандрусяк, генерального директора НМНМГП імені Й. Кобринського  й голови коломийського осередку товариства  «Гуцульщини» Я. Ткачук, завідувачки відділу Музею К.Каркадим.

далі ...

Переглядів: 197 | Додав: Tall_Admin | Дата: 21.12.2020

КНИГА ПРО ОБРЯДОВИЙ ФОЛЬКЛОР ГУЦУЛІВ

(Григорук Аделя. Етнологія Гуцульщини: фольклор і обрядовість. — Львів: Растр-7, 2020. — 252с., іл.)

         Українська усна народна творчість та пов’язана з нею обрядовість неповторно та всебічно відображають світогляд нашого народу. Пройшовши тривалий шлях розвитку і набувши високохудожньої форми, фольклор достатньо повно репрезентує національну ментальність українців, що підтверджують фундаментальні дослідження з цієї проблеми.

         Український фольклор оригінальний тим, що він позначений яскравими етнографічними особливостями географічних регіонів держави — Бойківщини, Полісся, Покуття, Слобожанщини, Поділля, Гуцульщини, адже зумовлений побутом, укладом життя, природними умовами, економікою та історично сформованими традиціями цих місцевостей.

         Фольклор та обрядовість жителів Карпат, що є вагомою компонентою української народної творчості, гармонійно вписується в загальнонаціональну традицію. Вивченню цього феномену й присвячена книга Аделі Григорук «Етнологія Гуцульщини: фольклор і обрядовість».

      

Переглядів: 217 | Додав: Tall_Admin | Дата: 01.12.2020

« 1 2 3 4 ... 92 93 »