Головна » 2016 » Вересень » 21 » ЯК КИТАЙЦІВ НА ГУЦУЛІВ ПЕРЕТВОРИЛИ: НА ПРИКАРПАТТІ ПОБУВАЛИ ФОТОГРАФИ З ПІДНЕБЕСНОЇ (ФОТО)
14:11
ЯК КИТАЙЦІВ НА ГУЦУЛІВ ПЕРЕТВОРИЛИ: НА ПРИКАРПАТТІ ПОБУВАЛИ ФОТОГРАФИ З ПІДНЕБЕСНОЇ (ФОТО)

 

Дружба та співпраця між фотохудожниками Івано-Франківщини та китайської провінції Ляонін втілиться у фотовиставки та подальші двосторонні візити.


Це вже другий візит китайських фотографів в Україну – цього разу Асоціації фотохудожників Китаю провінції Ляонін, пише Курс.


Ініціатором культурних обмінів на рівні спілок фотохудожників обох країн є директор культурних програм "Китай – цього разу Асоціації фотохудожників Китаю провінції  Україна", редактор журналу "Українсько-китайський бізнес", який виходить у Києві, Сяо Ваннінг. З його легкої руки реалізується урядова програма фотодіалогу – ознайомчих поїздок та фотовиставок.


Раніше Пекін відвідала делегація українських фотохудожників – два представники Івано-Франківської обласної Спілки фотохудожників та куратор мистецього напрямку з Міністерства культури, повідомив голова спілки Ростислав Кондрат.


Цього разу китайські фотографи побували у Києві, Львові, Трускавці та Кам'янці-Подільському. На Івано-Франківщині затрималися найдовше. Приймаюча сторона влаштувала колегам з Піднебесної виїзд у Карпати. Фотографи відвідали Яремче, Микуличин, Верховину, Криворівню, Ворохту.


Китайські фотохудожники в основному спеціалізуються на репортажній фотографії, тож оцінили серед іншого візит до музею гуцульського побуту та мистецтва "У трембітаря", що в селищі Верховина. Господар музею, музикант Микола Ілюк захопив гостей майстер-класами і влаштував їм пленерну зйомку. Також гості мали змогу поспілкуватися з місцевими мешканцями – вони охоче зупинялися на придорожніх базарчиках і подовгу розмовляли та підстерігали вдалі кадри.


В цей самий час у Києві проходила виставка "Зачарований Схід", на якій демонструвалися фотографії китайських та українських фотохудожників.


В планах розвитку культурної ініціативи – подальші спільні виставки та поїздки.


До речі, в трьох китайських провінціях уже відкрилися Центри співпраці тамтешньої Асоціації фотохудожників зі Спілкою фотохудожників України.

 

Агенція новин Фirtka.if.ua

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 507 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0