Головна » Архів матеріалів

Фонд «Союз гуцулів Румунії» в партнерстві з Весільним агентством Аврамі - Бістріца-Несеуд та Туристичним кейтеринговим агентством  Рущанська долина – с. Репедя, Марамороський повіт, має передбачено в програмі заходів на 2016 р. проведення двох творчих таборів (живопису та фотографії).

            Міжнародні творчі табори проходитимуть у два етапи:

читати далі >

Категорія: Новини Румунської Гуцульщини | Переглядів: 690 | Додав: Tall_Admin | Дата: 04.04.2016

Головам Верховинського, Косівського,

Вижницького, Коломийського, Надвірнянського,

Рахівського, Путильського, Глибоцького районних,

Київського,   Львівського, Івано-Франківського

та Яремчанського міських товариств «Гуцульщина».

Начальникам районних (міських) відділлів  освіти.

 

   Громадська організація Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» у відповідності до Програми «Збереження культури і побуту гуцулів на 2016-2020 роки затвердженої Верховинською районною радою 24.12.2015 р.»

рекомендує провести у загальноосвітніх закладах першого-третього ступеня  регіональний творчий конкурс: «Учнівські творчі письмові роботи про Гуцульщину, написані гуцульськими говірками».

Науково-методичні рекомендації щодо написання такого письмового твору розроблені Відділенням «Гуцульщина» НДІ Українознавства МОН України. (Додаються на 10 листках).

Переможці регіональних конкурсів будуть відзначені дипломами та матеріальними винагородами під час проведення ХХ Науково-практичної конференції, що відбудеться під час проведення ХХІІІ Міжнародного Гуцульського фестивалю,  в м. Рахові Закарпатської області на початку вересня 2016 року.

До  відзначення дипломом та матеріальною винагородою представляється один переможець,  що зайняв перше місце  у відповідному місті чи районі.

Термін подачі списків переможців районних (міських) конкурсів до 20 серпня 2016 року за адресою:

 Відділення «Гуцульщина» НДІ Українознавства МОН України.

вул. Івана Франка 21,

смт. Верховина,

Верховинський р-н.,

 Івано-Франківська обл.,

78700 

 

 Голова Всеукраїнського товариства

 «Гуцульщина»                                                                                     Д. Стефлюк

читати далі >

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 632 | Додав: Tall_Admin | Дата: 29.03.2016

Щороку, в останню суботу січня, львівські гуцули збираються у велике гуцульське коло, щоб відзначити роковини Суспільно-культурного товариства «Гуцульщина». А цьогоріч у товаристві відбулася знаменна подія – 25-річний ювілей з дня заснування, а також 15-річний ювілей часопису товариства – журналу «Ґражда».

І так, 30 січня до Львова на святкування прибули численні гості з усіх куточків Гуцульщини: Галицької, Закарпатської і Буковинської. Приїхали голови товариств «Гуцульщина»: Михайло Ничай (смт. Верховина), Юрій Стефурак  (м.Косів), Ігор Яківчук (м.Яремче), Дмитро Небесійчук (м.Київ), Дмитро Чорний (м.Коломия), Василь Перчук (м.Прага, Чехія). Приїхали на святкування заступник управління культури в Івано-Франківській області, голова товариства «Гуцульщина» в Івано-Франківську Мирослава Корнелюк, голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк, заступник голови Верховинської селищної ради Оксана Чубацько, голова органів  самоврядування регіонів Гуцульщини Ярослав Кікінчук, делегація з Косівського інституту декоративно-ужиткового мистецтва на чолі з Антоном Григоруком та Романом Лучуком. Приїхали також гості з Румунії і США. Для висвітлення події на ювілей завітало львівське і київське телебачення, а саме кореспондент ТРК «Львів» Наталя Миронюк і кореспондент телеканалу «Рада» в західній Україні Богдан Барбіл.

читати далі >

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 642 | Додав: Tall_Admin | Дата: 10.02.2016

Протокол № 1

засідання управи Всеукраїнського товариства «Гуцульщина»

 

від 30 січня 2016 року                                                              м. Львів                                                                     

 

Всього членів Управи – 12

Присутні – 8

 

Василь Коржук – голова Львівського суспільно-культурного товариства «Гуцульщина»;

Юрій Стефурак – голова Косівського районного товариства «Гуцульщина»;

Михайло Нечай – голова Верховинського районного товариства «Гуцульщина»;

Ігор Яківчук – голова Яремчанського товариства «Гуцульщина»;

Дмитро Небесійчук – голова суспільно-культурного товариства «Гуцульщина» у м. Києві;

Мирослава Корнелюк – голова Івано-Франківського відділення Всеукраїнського товариства «Гуцульщина»;

Дмитро Чорний – голова Коломийського відділення Всеукраїнського товариства «Гуцульщина».

читати далі >

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 448 | Додав: Tall_Admin | Дата: 16.01.2016

 ІХ – позачерговий з’їзд

Ухвала

 

від 21.06.2015 р.                                                                                           м. Косів

Про проведення

ХХІІ – Міжнародного

гуцульського фестивалю

         Розглянувши інформацію про проведення чергового ХХІІ Міжнародного гуцульського фестивалю та врахувавши при цьому згоду голови Надвірнянської районної ради п. В. Поповича, ІХ позачерговий з’їзд Всеукраїнського об’єднаного товариства «Гуцульщина» ухвалив:

  1. Провести 11-13 вересня 2015 року в м. Надвірна черговий ХХІІ Міжнародний гуцульський фестиваль.
  2. Звернутись до керівників органи місцевого самоврядування та виконавчої  влади Верховинського, Вижницького, Коломийського, Косівського, Надвірнянського, Путильського, Рахівського районів, Яремчанської міської ради та Львівського товариства «Гуцульщина» надати допомогу в забезпеченні участі у фестивалі творчих та мистецьких колективів, згідно пропозицій організаційного комітету по його проведенню.
  3. Районним та міським  товариствам «Гуцульщина» взяти участь у формуванні складу учасників фестивалю.
  4. Зважаючи на те, що фестиваль відбувається у непростий період коли на сході України здійснюється антитерористична операція, рекомендуємо оргкомітету звернути увагу творчих та мистецьких колективів на використання у святкових концертних програмах національно-патріотичної тематики.
  5. Рекомендувати оргкомітету запросити для участі у ХХІІ Міжнародному гуцульському фестивалі представників гуцульських товариств з інших країн.
  6. Звернутись до центральних та місцевих засобів інформації щодо підтримки та висвітлення заходів пов’язаних з підготовкою та проведенням фестивалю.
  7. Рекомендувати Петру Шкрібляку завідуючому відділенням «Філія Гуцульщина» науково-дослідного інституту Українознавства організувати проведення науково-практичної конференції з питань національно-патріотичного виховання молоді.
  8. Доручити голові Надвірнянського районного товариства «Гуцульщина» Роману Гурмаку взяти участь у роботі оргкомітету по підготовці і проведенню фестивалю.

 

Голова Всеукраїнського

об’єднаного товариства

«Гуцульщина»                                                                                    Д. Стефлюк   

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 436 | Додав: Tall_Admin | Дата: 21.06.2015

« 1 2 ... 90 91 92 93 »