Головна » Новини Закарпатської Гуцульщини

Гуцульщина - незабутній край, де мешкає найколоритніший народ. Колиска традицій та обрядів, які оберігають та плекають гуцули. Ясінські гуцули також вірні традиціям своїх предків, тому при Ясінянській ДШМ в 2012р. був створений дитячий фольклорний оркестр гуцульських інструментів, який покликаний продовжувати традиції та шанобливо оберігати старовинні звичаї та обряди рідного краю. Колектив очолив викладач з класу цимбал О.І. Гутелюк. Спочатку колектив складався із 12 учасників. Але дуже швидко завоював прихильність та любов всіх поціновувачів народного мистецтва. Склад щоразу збільшувався, видозмінювався, вдосконалювався. Зараз це дитячий фольклорно - етнографічний колектив, який нараховує 38 учасників. Колектив вже має своє обличчя, свою історію, свої успіхи, перемоги, свою славу! Зараз без нашої участі на Рахівщині не проходить майже жодне свято. А першою значною перемогою була участь в ІІІ обласному дитячому фестивалі - конкурсі «Веселковий передзвін - 2013» (м.Ужгород), де стали лауреатами першої премії! А «Веселковий передзвін – 2015» подарував нам третє місце. Та ми на досягнутому не зупинялись. Збільшувався оркестровий склад і склад вокальної групи. Народні співанки та пісні календарно - обрядового циклу поповнювали концертний репертуар.

Участь у відкритому фестивалі мистецтв «Гуцульська родина - 2016» принесла нам І премію! «Гуцульська родина-2017» - ІІ премію. Рада відзначити, що дитячий фольклорний колектив гідно представив Закарпаття на Міжнародному фестивалі - конкурсі оркестрів, інструментальних ансамблів і мажореток «Яскрава Симфонія Прикарпаття - 2016», де стали лауреатами ІІ ступеня! Участь у ХХІV Міжнародному гуцульському фестивалі - 2016 – це почесне ІІ місце. Фестиваль - ярмарок «Гуцульська бриндзя» - для нас є ще однією нагодою потішити, повеселити гостей свята своїми виступами, колоритністю, автентичністю та позитивом.

далі ...

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 510 | Додав: Tall_Admin | Дата: 05.12.2017

Ясіня – серце Карпат?! Так! Було і буде!..

 Ще у 1934 році,  у номері від 11 січня, Ясіня було назване серцем Карпат на передовиці французького журналу "Sciences et Voyages" («Наука та подорожі»). Й ілюстрацією величності й неповторності славного краю, що лежить у долонях оксамитових велетнів Говерли та Петроса, а також славних традицій його мешканців – гуцулів, слугувала світлина гуцула із селища Ясіня, використана в якості тізера до статті "A Jasina au Coeur des Carpathes" («Ясіня – серце Карпат»).

читати далі ...

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 490 | Додав: Tall_Admin | Дата: 04.12.2017

 З 9 по 11 листопада в селищі Великий Бичків на Рахівщині відбулась «Битва різьбярів», в якій взяли участь сімнадцять майстрів різьби і  кервінгу із Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей. В  результаті змагання на території Велико-Бичківської школи-інтернату відкрито «Алею різьблених фігур», де вставлено мистецькі вироби різних персонажів, які представляють народне прикладне мистецтво. Не зайвим буде сказати, що більшість створених виробів символічно відображають життя і побут гуцулів.

далі >

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 742 | Додав: Tall_Admin | Дата: 15.11.2017

Управа Всеукраїнського товариства "Гуцульщина" вітає Футбольний клуб "Говерла" з славного Гуцульського селища Ясіня, що на Рахівщині, який зайняв перше місце у чемпіонаті Закарпатської області перемігши футбольну команду  "Бобовище" з Виноградівського району. Особливо дякуємо футболістам тренерам, спонсорам та селищному голові Едуарду Зелінському за представлення Гуцульських традицій при підтримці цієї великої перемоги футболістів з Гуцульського краю!!!

 

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 419 | Додав: Tall_Admin | Дата: 15.11.2017

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 13 14 »