Головна » 2017 » Листопад » 15 » Битва різьбярів у Великому Бичкові
16:24
Битва різьбярів у Великому Бичкові

 З 9 по 11 листопада в селищі Великий Бичків на Рахівщині відбулась «Битва різьбярів», в якій взяли участь сімнадцять майстрів різьби і  кервінгу із Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей. В  результаті змагання на території Велико-Бичківської школи-інтернату відкрито «Алею різьблених фігур», де вставлено мистецькі вироби різних персонажів, які представляють народне прикладне мистецтво. Не зайвим буде сказати, що більшість створених виробів символічно відображають життя і побут гуцулів.

          Учасників змагання привітали Дмитро Стефлюк – голова ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина», Павло Басараба – голова Рахівської районної державної адміністрації, Іван Копич – заступник голови Рахівської районної ради та ініціатор цього дійства Юрій Сас депутат Рахівської районної ради. Приємно те, що подібне дійство у вересні 2017  року відбулось в селі Білоберізка на Верховинщині, яке  організував житель цього села, майстер з кервінгу Олег Пилипюк. В цьому селі також започатковано створення алеї різьблених фігур.

  Такі  заходи дозволяють виявити нові таланти митців-різьбярів по дереву,а створені ними  алеї стануть окрасою наших сіл та містечок і сприяютимуть розвитку туризму на Гуцульщині.

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 751 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0