Головна » Новини Закарпатської Гуцульщини

З 02 по 07 травня 2017 року в смт. Ясіня, Рахівського району, Закарпатської області, Україна відбудеться  ІІ Всеукраїнський відкритий конкурс-фестиваль мистецтв «ГУЦУЛЬСЬКА РОДИНА – 2017»

Положення та умови участі ...

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 776 | Додав: Tall_Admin | Дата: 07.04.2017

Пізно ввечері отримав дзвінок від колеги з Ужгорода: «Відкрий сайт Закарпатської обласної ради і подивись інтерв’ю голови Михайла Рівіса. Будеш неприємно подивований». Відкрив. Подивився.
І ти, Брут?...

На сайті облради 6 жовтня ц.р., о 11:51 з’явився анонс: «На запрошення відомого телеведучого інформаційно-публіцістичної програми «Акценти» ОДТРК «Тиса-1» Михайла Данканича черговим гостем студії став голова Закарпатської облради Михайло Рівіс».  В ефірі програму показали 8 жовтня.

Протягом 45 хвилин оговорювалися актуальні для краю питання, зокрема, розбудова Хуста – колишньої столиці Карпатської України, активна співпраця з Угорщиною, боротьба з контрабандою, питання децентралізації та об’єднання громад і нарешті про те, скільки коштів заклав уряд на розбудову автодоріг у Закарпатській області».

далі ...

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 524 | Додав: Tall_Admin | Дата: 14.10.2016

Ця подія не претендувала на значущість, про неї не обмовився у стрічках новин жоден місцевий інтернетресурс, однак набула несподіваного розголосу.

о.Августин Волошин
о.Августин Волошин

Усе починалося доволі буденно й непретензійно: у  Рахівській міській раді тривали  громадські слухання щодо перейменування  в рамках декомунізації кількох вулиць. Коли ж пролунала пропозиція Партизанську  назвати іменем Августина   Волошина, слово взяв депутат Василь Гейніш – підприємець, в минулому вчитель музики, який до цього не був поміченим у  ґрунтовних наукових дискусіях й ніколи не вирізнявся особливим інтелектом. Те, що мовив далі цей обранець місцевої громади, викликало у присутніх справжній шок. Без тіні сумніву, гнівно і категорично він звинуватив Героя України, Президента Карпатської України, отця-прелата Августина Волошина в усіх смертних гріхах, а саме: створення на Думині (гора біля Рахова – О.М.) концтабору для військовополонених, знищення тисячі (sic!) євреїв, вбивство мирного населення. Усе це  підсилювалось  хаотичною жестикуляцією, криком, він так захопився своїм виступом, що вже сам почав вірити у достовірність власної маячні. Як кажуть у таких випадках, Остапа понесло…

далі ...

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 553 | Додав: Tall_Admin | Дата: 10.10.2016

Світлина від Гамора Федіра.У Рахові пройшла, актуальна для поглиблення транскордонного співробітництва, міжнародна науково-практична конференція.

2-4 вересня 2016 року у Рахові, на базі Карпатського біосферного заповідника, з нагоди ХХІІІ Міжнародного гуцульського фестивалю та відзначення 45-річчя Програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», пройшла міжнародна науково-практична конференція «Екологічні, соціально-економічні та історико-культурні аспекти розвитку прикордонних територій Мараморощини».

Конференція проведена відповідно до розпорядження Голови Закарпатської обласної державної адміністрації, у рамках виконання Програми розвитку транскордонного співробітництва Закарпатської області на 2016 – 2020 роки, Програми спільних дій Закарпатської обласної державної адміністрації та Префектури повіту Марамуреш на 2016 рік та Протоколу міжнародної українсько-румунської робочої зустрічі із питань поглиблення транскордонної співпраці прикордонних населених пунктів Рахівського району Закарпатської області (Україна) та повіту Марамуреш (Румунія).

далі ...

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 502 | Додав: Tall_Admin | Дата: 02.10.2016

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 14 »