Головна » Новини Гуцульщини

     Національний музей

народного мистецтва Гуцульщини та Покуття

імені Й. Кобринського

 

Всеукраїнське товариство «Гуцульщина»

 

Коломийська районна рада

Коломийська районна

державна адміністрація

 

Запрошують до участі

 

у ХХІ Міжнародній науковій конференції

 

український феномен Гуцульщини:

національний та європейський контексти

в рамках

ХХІV Міжнародного гуцульського фестивалю

 

Конференція відбудеться в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського в  Коломиї

 11 серпня 2017 року

 

     далі ...

 

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 1233 | Додав: Tall_Admin | Дата: 14.03.2017

news-image: У німецькому Мюнхені пройде "Гуцульський тиждень"Щоб розказати європейцям про етнографічний регіон України з 12 по 18 березня у німецькому Мюнхені відбудеться гуцульський тиждень "Дух Гуцулів – містичного гірського народу українських Карпат".

Проведення "Гуцульського тижня" у Мюнхені має на меті познайомити європейців із культурно-мистецькими традиціями гуцулів, які зберегли унікальний скарб мальовничих обрядів і вірувань, містично поєднали дохристиянські та християнські символи й традиції, пише сайт Верховина.

Реалізація проекту різновекторна і включає як презентацію рудиментарних зразків фольклору гуцулів, так і його відображення у сучасному театрі, кіно, музиці, образотворчому мистецтві. Акцію здійснює група професійних, визнаних на національному і міжнародному рівнях митців. Унікальна культурна спадщина горян українських Карпат суттєво вплинула на сучасне мистецтво. Різні жанри професійної художньої творчості, представлені у контексті етнічно рідкісного краю, інспірують діалог із інтелектуальними та мистецькими колами Західної Європи.

далі ...

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 394 | Додав: Tall_Admin | Дата: 07.03.2017

news-image: Трембітар з Прикарпаття став героєм відомої програмиКришталево чисте повітря, мальовничі схили гір, затишні села - Сніданок вирушає до Карпат, в самісіньке серце Гуцульщини. А слухають тут не популярну музику, а трембіту та сопілку. Майстер гуцульських народних інструментів, трембітар Михайло Тафійчук розкриває свої творчі секрети. Відео 1+1.
 
 

http://www.blitz.if.ua/news/trembitar-z-prykarpattya-stav-geroem-vidomoi-programy.html

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 540 | Додав: Tall_Admin | Дата: 06.03.2017

Серед полеглих  в боях за волю і незалежність України в роки першої світової війни багато молодих вихідців з Гуцульщини.

Рекомендуємо вашій увазі список Українських Січових Стрільців, які спочивають на горі Маківка:

дивитися >

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 476 | Додав: Tall_Admin | Дата: 02.03.2017

Письменник, прозаїк, поет не має права нині мовчати. Цього просто не можна робити, бо зараз такий час, на який мусиш відреагувати.

Про це вчора, 14 лютого, заявив письменник, видавець, редактор Олександр Масляник під час творчої зустрічі у Львові, передає кореспондент ІА ZIK.

Зустріч із читачами відбулася у дружній атмосфері у книгарні «Книжковий дворик». Серед присутніх було багато друзів Олександра Масляника, а також поціновувачі його творчості. Вони мали змогу почути уривки із книги «Каміння на всіх», які зачитав актор Юрій Глущук.

«Каміння на всіх» неможливо враз прочитати. Це треба робити повільно, слідкувати за словом, бо воно сплетене, як гуцульська вишивка. Ти мусиш читати кожну «барву». У книзі відчувається і подих карпатського вітру, і зима, і сліпий дощ», – зазначив заслужений працівник культури України Володимир Гаюк.

Окрім письменницької діяльності, Олександр Масляник займається видавництвом книг, журналістикою.

«Як видавець у мене є надзвичайно цінні та важливі проекти. Є такий письменник Михайло Ломацький. Донедавна я його не знав. Я вже 10 років редагую гуцульський історико-краєзнавчий журнал «Ґражда» і дуже часто їжджу Гуцульщиною. Тоді вперше почув про Ломацького. В еміграції він написав 30 книг, з яких 20 про Гуцульщину. Я видав його книгу «Заворожений світ», де йдеться про закарпатську Гуцульщину. Таких досліджень є дуже мало. Ця книжка – абсолютний бестселер», – розповів Олександр Масляник.

далі ...

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 399 | Додав: Tall_Admin | Дата: 23.02.2017

« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 33 34 »