Головна » Новини Гуцульщини
Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 494 | Додав: Tall_Admin | Дата: 11.04.2017

05 квітня 2017 року о 12 годині  у приміщенні обласної філармонії м.Івано-Франківськ, відбудеться  засідання Управи ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина». В засіданні Управи також візьме участь Асоціації органів місцевого самоврядування регіону Гуцульщина. На засіданні пропонується розглянути ряд питань пов’язаних з проблемами збереження культури і побуту Гуцулів, співпраці  органів місцевого самоврядування та виконавчої влади  щодо вирішення проблем соціально-економічного розвитку регіону Гуцульщина в сучасних умовах.

Порядок денний

засідання Управи ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина»

 

  1. Про проведення ХХІV Міжнародного Гуцульського фестивалю

 11-13 серпня 2017 року на Коломийщині.

  1. Про проведення ХХІ міжнародної конференції «Український феномен Гуцульщини»: національний та європейський контексти.

          11 серпня 2017 року.

  1. Про роботу сайту ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина».
  2. Про встановлення щорічного свята гуцульського вбрання (убирі) на Зелені свята.
  3. Про звернення до Міністра освіти України щодо збереження відділення «Гуцульщина» науково-дослідного інституту Українознавства МОН України у Верховині.
  4. Про проведення зустрічей керівництва та членів Управи товариства з активом районних та міських товариств.
  5. Про звернення Управи ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» до Прем’єр-міністра України щодо прийняття Постанови  Кабінету Міністрів України» по забезпеченню виконання статті 3 Закону України «Про статус гірських населених пунктів в Україні».
  6. Про найвищу нагороду Товариства «За особливі заслуги перед Гуцульщиною».
Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 567 | Додав: Tall_Admin | Дата: 03.04.2017

 Управа Всеукраїнського товариства «Гуцульщина « та Асоціація органів місцевого самоврядування регіону «Гуцульщина» глибоко сумують з приводу смерті

Петра Івановича Арсенича, який народився на Гуцульщині у селі  Нижньому Березові на Косівщині.

Він – заслужений працівник культури України (1991), член Національної спілки краєзнавців України, понад двадцять років очолював Івано-Франківське міське відділення Всукраїнського товариства «Гуцульщина».

   З дев’яностих років він керує науково-редакційним відділом при обласному управлінні культури, який видає книги “Про Гуцулів і Гуцульщину”,   діяльність “Просвіти” на Прикарпатті”, “Славні галицькі родини”, “Відомі люди м. Івано-Франківська”, “Культурно-громадська діяльність греко-католицьких священиків Прикарпаття за 100 років 1846-1946 рр.”.

Керівник науково-редакційного відділу «Звід пам’яток історії та культури України. Івано-Франківська область» (1990—2006 рр.).

Доцент Прикарпатського університету ім. В.Стефаника (з 1993).

Петро Арсенич – один із засновників обласного Товариства охорони пам’яток історії та культури, Товариства «Просвіта», «Меморіалу», НРУ. У 2006—2009 рр. — голова Івано-Франківського ОО ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка.

Лауреат премій ім. П. Чубинського (1991), І.Вагилевича (1994), М.Підгірянки (1995), Д. Яворницького (2008), П. Тронька (2014).

Указом Президента України № 1093/2011 від 1 грудня 2011 року нагороджений ювілейною медаллю «20 років незалежності України».

 

Петро Арсенич опублікував десятки книг і понад тисячу статей з історії та культури краю, січового стрілецтва, ЗУНР в енциклопедіях, журналах “Архіви України”, “Дзвін”, “Народна творчість та етнографія”, “Український історичний журнал”, збірниках тощо.

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким покійного.

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 465 | Додав: Tall_Admin | Дата: 21.03.2017

Неймовірно круте виконання пісні “Гуцулка Ксеня” від Святослава Вакарчука, Андрія Лучанка та Мебо.

 

http://coma.net.ua/19410

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 499 | Додав: Tall_Admin | Дата: 20.03.2017

Управа Всеукраїнського товариства "Гуцульщина" та Асоціація органів місцевого самоврядування регіону "Гуцульщина" глибоко сумує з приводу смерті Калинюка Василя Дмитровича, Заслуженого працівника культури України, самодіяльного композитора, керівника народного ансамблю пісні і танцю “Гуцульщина» смт. Ясіня, активного учасника та лауреата Міжнародних гуцульських фестивалів.

Своєю творчістю Василь Калинюк оберігав та примножував гуцульську культуру Рахівщини, підніс її до висот і цим здобув визнання в Україні та світі.

Вислювлюємо щирі співчуття родині та близьким покійного.

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 451 | Додав: Tall_Admin | Дата: 17.03.2017

« 1 2 ... 25 26 27 28 29 ... 33 34 »