Головна » 2017 » Лютий » 23 » Нині письменник не має права мовчати, – Олександр Масляник під час зустрічі у Львові
16:00
Нині письменник не має права мовчати, – Олександр Масляник під час зустрічі у Львові

Письменник, прозаїк, поет не має права нині мовчати. Цього просто не можна робити, бо зараз такий час, на який мусиш відреагувати.

Про це вчора, 14 лютого, заявив письменник, видавець, редактор Олександр Масляник під час творчої зустрічі у Львові, передає кореспондент ІА ZIK.

Зустріч із читачами відбулася у дружній атмосфері у книгарні «Книжковий дворик». Серед присутніх було багато друзів Олександра Масляника, а також поціновувачі його творчості. Вони мали змогу почути уривки із книги «Каміння на всіх», які зачитав актор Юрій Глущук.

 

«Каміння на всіх» неможливо враз прочитати. Це треба робити повільно, слідкувати за словом, бо воно сплетене, як гуцульська вишивка. Ти мусиш читати кожну «барву». У книзі відчувається і подих карпатського вітру, і зима, і сліпий дощ», – зазначив заслужений працівник культури України Володимир Гаюк.

Окрім письменницької діяльності, Олександр Масляник займається видавництвом книг, журналістикою.

«Як видавець у мене є надзвичайно цінні та важливі проекти. Є такий письменник Михайло Ломацький. Донедавна я його не знав. Я вже 10 років редагую гуцульський історико-краєзнавчий журнал «Ґражда» і дуже часто їжджу Гуцульщиною. Тоді вперше почув про Ломацького. В еміграції він написав 30 книг, з яких 20 про Гуцульщину. Я видав його книгу «Заворожений світ», де йдеться про закарпатську Гуцульщину. Таких досліджень є дуже мало. Ця книжка – абсолютний бестселер», – розповів Олександр Масляник.

Читайте таакож: Українці Німеччини долучилися до популярного на Заході буккросингу

Він додав, серед найуспішніших проектів є і книжка про єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії Івана Маргітича.

Олександр Масляник згадав і про свою журналістську діяльність. Він пише блоги для закарпатського видання.


 

«Письменник, прозаїк, поет не має нині права мовчати. Цього просто не можна робити, бо зараз такий час, на який мусиш відреагувати. Я маю блоги на закарпатському сайті. Мені кажуть: «У нас ніхто не пише, як ти. Ти усе називаєш своїми іменами, не закриваєш за якимось формулюваннями», – зазначив він.

Довідка ІА ZIK.

Олександр Масляник народився 5 серпня 1956 року в Закарпатському гуцульському місті Рахові в родині журналіста.

Як пише rakhivcrb, Масляник був головним редактором газет «Український шлях», «Газета.ua», «Євро – 2012», журналу «Ґражда».

За книгу публіцистики, нарисів та есеїв «Люди з Вавилону» став лауреатом премії ім. В. Чорновола. Автор книги новел та оповідань «Каміння на всіх», поетичної збірки «Згадай мене у вранішній молитві…».

Заслужений журналіст України, удостоєний найвищої нагороди Національної спілки журналістів України – відзнаки «Золоте перо».

Почесний громадянин м. Рахова.

Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/02/15/nyni_pysmennyk_ne_maie_prava_movchaty__oleksandr_maslyanyk_pid_chas_zustrichi_1044103

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 396 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0