Головна » 2017 » Вересень » 29

Гуцульщина мальовничий неповторний край- багатий цікавими традиціями, звичаями та обрядами сформованими на протязі століть. Чільне місце серед них займають гуцульська музика і танці. Танець – один з видів народної творчості, який відображаючи традиції і побут людей супроводжує їх по житті. Гуцульські танці є досить своєрідними – швидкими і напористими, задеркуватими і веселими, як характер гуцула, що зріс у суворих гірських умовах. Саме тому нащадки наших предків стараються зберігати багату фольклорну спадщину, а особливо автентичність гуцульських танців. Це вдалося зробити родинам Ілюків і Ванджураків, що проживають у с. Віпче на Верховинщині. З ініціативи Ганни Ілюк, яка тривалий час працювала завклубом у с. Віпче, у 1982 році був створений сімейно-родинний танцювальний колектив Ілюків і Ванджураків. Ганна Ілюк з своїм чоловіком стали танцюристами колективу. Як ведеться у гуцулів, родини по житті пов’язуються створенням нових сімей, від чого стають більшими і міцнішими. Так було і на цей раз.

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 1860 | Додав: Tall_Admin | Дата: 29.09.2017

Срібним призером  другого Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України-2017». стало  село Яворів Косівського району, що на Івано-Франківщині,

Мальовниче, віддалене від райцентру Косова на 14 кілометрів, село здавна відоме як центр народних промислів: ліжникарства та різьби. Але про ці ремесла вже багато розказано, написано і навіть фільмів знято. Мені ж хотілося побачити інший  Яворів, сучасний. Познайомитися з людьми, які щоденною працею творять добробут,  хочуть, вміють і знають, як зробити своє село справді неймовірним.

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 1083 | Додав: Tall_Admin | Дата: 29.09.2017

  Гуцульщина багата талановитими людьми. Це не тільки визначні діячі різних видів мистецтва, поезії і літератури, а звичайні прості люди, з якими ми спілкуємося у повсякденному житті. Вони наділені природою унікальними здібностями до творчості та вмінням створювати власними руками цікаві шедеври, творячи історію краю. Самобутні пісні і музика багаті фантазією і різноманітними  наспівами, які гуцули виспівують за скрипкою. Саме тому скрипалі, та і взагалі музиканти, завжди були у великій пошані.

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 1076 | Додав: Tall_Admin | Дата: 29.09.2017