Головна » 2017 » Вересень » 05

На Рахівщині у першу неділю вересня вже традиційно відбувся смачний фестиваль сироварів та полонинників – ,,Гуцульська бриндзя”.

Національна кухня, невід’ємна частина культури будь-якого народу. Вона формується століттями під впливом характеру місцевості та умов проживання. Вважається, що горяни живуть довше не лише за рахунок сприятливих екологічних умов, а й більш здорового харчування натуральними продуктами, якими є смачні – сир, вурда, бриндзя. Тому, можна вважати, що фестиваль-ярмарок ,,Гуцульська бриндзя” присвячений не тільки молочному продукту – бринзі, а й здоровому способу життя. Бо той хто їсть бриндзю – обов’язково буде здоровим!

 

 Вітання учасникам фествалю від голови Закарпатської ОДА

далі ...

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 561 | Додав: Tall_Admin | Дата: 05.09.2017

3 вересня багаточисельна територіальна громада села Киселиці відсвяткувала День села. В рамках святкувань за участю талановитої молоді та відомих українських виконавців  тут відбувся фестиваль "Карпатська осінь".

Справжнього драйву святу додав організований конкурс молодих талантів Путильщини. Обдаровані від природи молоді співаки та зовсім юні танцюристи дарували привітній аудиторії запальні гуцульські танці та сучасні культурно-мистецькі твори. Як результат компетентним журі, враховуючи вокальні та сценічні здібності учасників обрано кращих.

далі ...

Категорія: Новини Буковинської Гуцульщини | Переглядів: 759 | Додав: Tall_Admin | Дата: 05.09.2017