На Рахівщині у першу неділю вересня вже традиційно відбувся смачний фестиваль сироварів та полонинників – ,,Гуцульська бриндзя”.
Національна кухня, невід’ємна частина культури будь-якого народу. Вона формується століттями під впливом характеру місцевості та умов проживання. Вважається, що горяни живуть довше не лише за рахунок сприятливих екологічних умов, а й більш здорового харчування натуральними продуктами, якими є смачні – сир, вурда, бриндзя. Тому, можна вважати, що фестиваль-ярмарок ,,Гуцульська бриндзя” присвячений не тільки молочному продукту – бринзі, а й здоровому способу життя. Бо той хто їсть бриндзю – обов’язково буде здоровим!
Вітання учасникам фествалю від голови Закарпатської ОДА
далі ...