Головна » 2016 » Вересень » 14 » Співпраця спрямована на преспективну роботу
16:03
Співпраця спрямована на преспективну роботу

В  рамках проведення XXIII Міжнародного гуцульського фестивалю 04.09.2016 року в залі засідань Рахівської районної ради під головуванням  Дмитра Стефлюка та Яраслава Кікінчука відбулося спільне засідання  Управи ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщини» та Асоціації органів місцевого самоврядування регіону Гуцульщина  в  якому взяли участь  також представники Путильської, Верховинської, Надвірнянської та Рахівської  районних державних адміністрацій. Під час засідання обговорено ряд важливих питань пов’язаних з діяльністю Товариства та Асоціації.

 Зокрема: Заслухано інформацію голови ГО  Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» про підсумки діяльності товариства  за період після  позачергового IX з’їзду Товариства (21 06 2015р. м.Косів). Відзначено що в цей період здійснені певні організаційні заходи по розбудові Всеукраїнського товариства "Гуцульщина". Затверджено  та зареєстровано його новий Статут,  у сімнадцяти областях України створені відокремлені підрозділи Товариства. Відкрито сайт товариства  на якому поширюється інформація про його діяльність, культуру, побут і традиції Гуцульщини.  Також піднімаються актуальні питання економічного та соціального розвитку гуцульського краю.  У м.Івано-Франківську відкрито офіс Всеукраїнського товариства та його міського підрозділу. Виділені приміщення для роботи товариств в містах Надвірна,  Косів та Вижниця. У селищі Верховина розпочато роботу по облаштуванню Гуцульської світлиці в якій буде розміщена експозиція про історію створення товариства  Гуцульщина та проведення Міжнародних Гуцульських фестивалів. 

В цей період головними подіями нашої діяльності було проведення   Міжнародних конференцій та Міжнародних Гуцульських  фестивалів в м.Надвірна та Рахів. Ці заходи безперечно проводяться при підтримці органів виконавчої  влади та місцевого самоврядування регіону Гуцулщини.  Йшла також мова про видання щомісячного інформаційного вісника Гуцульщини.

 Про необхідність активізації спільної роботи  Асоціації органів місцевого самоврядування регіону Гуцульщина та Управи товариства наголосив її голова Ярослав Кікінчук, який акцентував увагу на тому, що саме завдяки такої співпраці вдалось вирішити ряд важливих питань для регіону Гуцульщини.  Учасники засідання  вирішили найближчим часом провести спільне засідання Асоціації та Управи товариства на яке запросити Народних депутатів України обраних від гуцульського регіону на якому прийняти звернення до Кабінету Міністрів України та відповідних парламентських комітетів щодо забезпечення виконання  в повному обсязі Закону України про «Статус гірських населених пунктів в Україні» та Указу Президента України від 02. 09. 2009р. «Про збереження та популяризацію гуцульської культури.

 

   Прес центр XXIII Міжнародного гуцульського фестивалю.

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 493 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0