Головна » 2016 » Вересень » 07

IMG_0119Близько сорока тисяч гостей приїхали до найвисокогірнішого міста України на XXIII Міжнародний гуцульський фестиваль і ХVI гастрономічний фестиваль-ярмарок “Гуцульська бриндзя”.

В неділю, 4 вересня участь в урочистій ході взяли представники 21 населеного пункту Рахівщини, інших районів Закарпаття, а також делегації з Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей. Приїхали й гості з-за кордону, а саме: Румунії, Молдови, Угорщини, Польщі, Словаччини, Німеччини і Латвії.

Після відкриття фестивалю, запалення традиційної гуцульської ватри та нагородження переможців Міжнародного гуцульського фестивалю бажаючі відвідали стилізовані садиби населених пунктів. Їх за оформленням, найкращих ґазду та ґаздиню, кращі роботи народних умільців, продукцію вівчарства, рівнем частування та оригінальністю представлення оцінювало журі.

читати далі >

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 552 | Додав: Tall_Admin | Дата: 07.09.2016

IMG_9974З нагоди ХХІІІ Міжнародного гуцульського фестивалю та відзначення 45-річчя Програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», 2 вересня у приміщенні Рахівської районної державної адміністрації пройшла міжнародна науково-практична конференція «Екологічні, соціально-економічні та історико-культурні аспекти розвитку прикордонних територій Мараморощини».

 

 
В роботі конференції взяли участь близько 100 науковців, представники органів влади, місцевого самоврядування і гості з України, Румунії, Словаччини, Угорщини та Польщі.
Конференцію відкрила начальник управління зовнішньо-економічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва Закарпатської облдержадміністрації Рената Мойш-Шіман.
 
Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 485 | Додав: Tall_Admin | Дата: 07.09.2016