Головна » Новини Галицької Гуцульщини

Районна педагогічна премія імені Ігоря Пелипейка є найвищою в районі відзнакою за вагомий внесок у розвиток освіти, розробку і впровадження нових передових технологій навчання та виховання учнів, управління закладом освіти, досягнення високих результатів у педагогічній праці.

Відповідно до Положення про районну педагогічну премію, щорічно, до дня професійного свята – Дня працівників освіти України, нею відзначаються кращі педагогічні працівники.

Премія заснована розпорядженням райдержадміністрації ще в 2007 році і з того часу нею вже нагороджено 34 педагогічні працівники.

Цьогорічними лауреатами районної педагогічної премії імені Ігоря Пелипейка стали Габорак Мирослав Михайлович, голова Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України,
невтомний дослідник історії та культури рідного краю Гуцульського краю, Член роади Івано-Франківськог8о міського підрозділу ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина», автор багатьох книг та кількох десятків наукових статей про походження географічних назв та прізвищ Гуцульщини, наш земляк родом з села Текуча, Гостюк Василь Андрійович, директор Косівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2, відповідальний та енергійний керівник закладу освіти, відмінник освіти, вчитель-методист, поет, член Національної спілки письменників України, автор поетичних збірок «А липи цвітуть», «Сонце на хмарі», Сарапук Ніна Михайлівна, вчитель фізики Кутської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Косівського ліцею імені Ігоря Пелипейка, досвідчений, талановитий і авторитетний педагог-новатор, вчитель-методист, автор численних навчальних проектів та методичних розробок з фізики.

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 411 | Додав: Tall_Admin | Дата: 16.11.2018

   

                   23 жовтня на Верховинщині відбулась презентація книги «Верховинські згадки», яку написав на початку ХХ сторіччя, видатний український педагог, публіцист, громадський та політичний діяч з Буковини Єротей Пігуляк. Книга  надрукована з ініціативи управи ГО Всеукраїнського,  ради Верховинського районного товариств «Гуцульщина» та кандидата історичних наук Ярослава Зеленчука у видавництві «Писаний камінь»  м. Косів, видавець Михайло Павлюк, при фінансовій підтримці Івано-Франківської обласної ради та сприянні депутата обласної ради Сергія Басараба.  Книга складається з двох частин: «В полонині» і «Над озером», загальний обсяг 200 сторінок.

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 434 | Додав: Tall_Admin | Дата: 24.10.2018

 Напередодні релігійного  свята Покрови  Пресвятої Богородиці,  Дня Захисника України та Українського козацтва, у  селі Верхній Ясенів Верховиинського району відбулася знакова подія – відкриття та освячення нового спортивного майданчика з поліуретановим покриттям.  Це ще один чудовий подарунок  верхньоясенівцям, який даватиме можливість для занять спортом підростаючому поколінню та сприятиме збереженню і примноженню Гуцульської культури.  Від імені Управи Всеукраїнського  товариства “Гуцульщина» учасників святкових заходів привітав  Голова  Товариства   - Дмитро Стефлюк , який акцентував увагу на тому, що спільними зусиллями влади і громадськості можна вирішити багато невідкладних завдань соціально-економічного розвитку територій. Однак для цього необхідна єдність зацікавлених сторін , а не голий популізм.

https://i1.wp.com/pp.userapi.com/c845520/v845520983/110729/Am_Qz7hIO1c.jpg?w=640&ssl=1

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 424 | Додав: Tall_Admin | Дата: 17.10.2018

За постійне сприяння і підтримку товариства «Гуцульщина», аматорського мистецтва гуцулів, медаллю «За особливі заслуги перед Гуцульщиною» відзначили голову Надвірнянської районної ради Івана Гурмака.

Очільник депутатського корпусу подякував та побажав гуцулам поповнювати свої лави, процвітання та доброго діяння на благо рідного краю.

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 498 | Додав: Tall_Admin | Дата: 31.08.2018

            У рамках святкування Дня селища Верховини пройшло чудове велелюдне дійство, Другий районний фестиваль автентичної гуцульської убирі.

Гуцули пишаються своєю особливою культурно-мистецькою автентикою, унікальним розмаїттям декоративно-ужиткового мистецтва, барвистою, колоритною убирею гуцульських предків. На подіумі сіяли всіма барвами гуцульської веселки більше 50 учасників – конкурсантів.

 

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 710 | Додав: Tall_Admin | Дата: 31.08.2018

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 34 35 »