Головна » 2018 » Серпень » 31 » II – фестиваль Гуцульської убирі вдбувся 28 серпня у селищі Верховина
14:30
II – фестиваль Гуцульської убирі вдбувся 28 серпня у селищі Верховина

            У рамках святкування Дня селища Верховини пройшло чудове велелюдне дійство, Другий районний фестиваль автентичної гуцульської убирі.

Гуцули пишаються своєю особливою культурно-мистецькою автентикою, унікальним розмаїттям декоративно-ужиткового мистецтва, барвистою, колоритною убирею гуцульських предків. На подіумі сіяли всіма барвами гуцульської веселки більше 50 учасників – конкурсантів.

 

Конкурсна програма Гуцульської убирі проводилася в наступних номінаціях:

– Автентична убиря гуцульської сім’ї (батько, мати, діти).

– Автентична убиря Гуцула.

– Автентична убиря Гуцулки.

– Автентична убиря Гуцулика (хлопчики-гуцулики до 14 років)

– Автентична убиря Гуцулочки (дівчатка-гуцулочки до 14 років).

– Автентична убиря Князя і Княгині (молодої гуцульської пари).

– Автентична старовіцька убиря.

Багато бажаючих, хто любить, шанує і пишається гуцульською убирею, взяли участь у конкурсних показах гуцульського одягу.

 

Конкурсну програму оцінювали професійне журі. Переможців та учасників у кожній номінації нагородили дипломами, грошовою премією та подяками.

З естрадно-видовищною шоу-програмою «Пісня Карпатської душі», яку підготували організатори свята, забавляли гостей чудовим співом та піснями талановиті виконавці Роман Тафійчук, капелла троїстої музики «Перевал», юна співачка Віолетта Шкрібляк та інші.

 

 

 

 Голова всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитро стефлюк висловив щиру вдячність всім, хто долучився до святкування Дня селища. Ми вкотре пересвідчилися, що у нас, на Верховинщині, живуть люди з великою любов’ю і пошанівки до Гуцульської убирі, до рідного краю і Гуцульщини, до правічного етносу наших предків. Талановиті, творчо обдаровані гуцули, які бережуть і примножують невичерпні пісенні, поетичні джерела, з якої п’є цілющу воду Верховинщина, Гуцульщина і вся Україна.

 

В цей день нагороджено Верховинського селищного голову Василя Мицканюка «Медаллю за особливі заслуги перед Гуцульщиною. Активістів Товариства «Гуцульщина»:  Ярослава Зеленчука, Ірлану Кікінчук, Романа Клима, Валерія Синітовича відзначено Міжнародними дипломами спілки Українських гуцулів Румунії за активну участь у проведенні фестивалю етнографії і фолькльору Гуцулів на Мараморощині.

 

 

 

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 708 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0