Головна » Архів матеріалів
Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 479 | Додав: Tall_Admin | Дата: 16.03.2017

     Національний музей

народного мистецтва Гуцульщини та Покуття

імені Й. Кобринського

 

Всеукраїнське товариство «Гуцульщина»

 

Коломийська районна рада

Коломийська районна

державна адміністрація

 

Запрошують до участі

 

у ХХІ Міжнародній науковій конференції

 

український феномен Гуцульщини:

національний та європейський контексти

в рамках

ХХІV Міжнародного гуцульського фестивалю

 

Конференція відбудеться в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського в  Коломиї

 11 серпня 2017 року

 

     далі ...

 

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 1232 | Додав: Tall_Admin | Дата: 14.03.2017

         9 березня 2017 року відбулось розширене засідання ради Верховинського відділення Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» на якому розглянуто ряд важливих питань, що стосуються збереження та примноження культури і побуту гуцулів, соціально-економічного розвитку території в умовах децентралізації, проведення реформ медичної та освітянської галузі у Верховинському районі. Головуючий на засіданні Михайло Нечай інформував присутніх про те, що керівництвом науково-дослідного інституту українознавства МОН України через відсутність фінансування прийнято рішення про закриття його відділення «Гуцульщина» у Верховині, яке протягом 23 років займалось Українознавчими дослідженнями Гуцульського регіону України та організацією вивчення Українознавства в загально-освітніх закладах Гуцульщини.

         За цей період був зроблений значний об’єм науково-дослідної та науково-методичної роботи.

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 815 | Додав: Tall_Admin | Дата: 14.03.2017

news-image: У німецькому Мюнхені пройде "Гуцульський тиждень"Щоб розказати європейцям про етнографічний регіон України з 12 по 18 березня у німецькому Мюнхені відбудеться гуцульський тиждень "Дух Гуцулів – містичного гірського народу українських Карпат".

Проведення "Гуцульського тижня" у Мюнхені має на меті познайомити європейців із культурно-мистецькими традиціями гуцулів, які зберегли унікальний скарб мальовничих обрядів і вірувань, містично поєднали дохристиянські та християнські символи й традиції, пише сайт Верховина.

Реалізація проекту різновекторна і включає як презентацію рудиментарних зразків фольклору гуцулів, так і його відображення у сучасному театрі, кіно, музиці, образотворчому мистецтві. Акцію здійснює група професійних, визнаних на національному і міжнародному рівнях митців. Унікальна культурна спадщина горян українських Карпат суттєво вплинула на сучасне мистецтво. Різні жанри професійної художньої творчості, представлені у контексті етнічно рідкісного краю, інспірують діалог із інтелектуальними та мистецькими колами Західної Європи.

далі ...

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 393 | Додав: Tall_Admin | Дата: 07.03.2017

Управа Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» та Асоціація органів місцевого самоврядування регіону Гуцульщина з глибоким сумом сповіщає, що 3 березня передчасно пішов з життя активний діяч Надвірнянського районного відділення товариства «Гуцульщина» Сергій Степанович Орел. Заслужений артист України, талановитий скрипаль, засновник і керівник оркестру народної музики «Аркан» Надвірнянського будинку культури, багаторазовий лауреат міжнародних гуцульських фестивалів. Творчість Сергія Орла-плід довгих і нелегких пошуків, самовідданої праці на прославу Гуцульського музичного мистецтва в У країні і світі.

З скорботою у серці висловлюємо співчуття рідним і близьким покійного.

Переглядів: 474 | Додав: Tall_Admin | Дата: 06.03.2017

« 1 2 ... 70 71 72 73 74 ... 92 93 »