Головна » 2016 » Вересень » 7 » У Рахові пройшла міжнародна науково-практична конференція
17:11
У Рахові пройшла міжнародна науково-практична конференція
IMG_9974З нагоди ХХІІІ Міжнародного гуцульського фестивалю та відзначення 45-річчя Програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», 2 вересня у приміщенні Рахівської районної державної адміністрації пройшла міжнародна науково-практична конференція «Екологічні, соціально-економічні та історико-культурні аспекти розвитку прикордонних територій Мараморощини».

 

 
В роботі конференції взяли участь близько 100 науковців, представники органів влади, місцевого самоврядування і гості з України, Румунії, Словаччини, Угорщини та Польщі.
Конференцію відкрила начальник управління зовнішньо-економічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва Закарпатської облдержадміністрації Рената Мойш-Шіман.
 
З вітальними словами до учасників зібрання звернулись: перший заступник голови Рахівської районної державної адміністрації Віктор Турок, заступник голови Рахівської районної ради Іван Копич, Рахівський міський голова Віктор Медвідь, громадська діячка, голова Бухарестської філії Союзу українців Румунії Ярослава Колотило, голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк, віце-голова Словацького національного Комітету програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», професор Іван Волощук, гетьман козацької общини України і світу Олександр Костюк та директор угорського національного природного парку «Дуна-Іполі» Андраш Фюрі.
Розпочали конференцію із показу історичного кінофільму (1983 рік) про фестиваль на Рахівщині ,,Жива ватра”, який продемонстрували на ретро-кіноапараті.
У 47 доповідях, учасники заходу розглянули еколого-економічні аспекти сталого розвитку населених пунктів на прикордонних територіях, екологічні проблеми використання лісових ресурсів, освоєння корисних копалин та будівництва гідроелектростанцій в гірських регіонах, проблеми збереження ландшафтного й біологічного різноманіття, історико-культурної спадщини та розвитку туризму.
 
Розглянуто також питання природничого та історико-культурного розвитку прикордоння.
В підсумку на конференції ухвалили резолюцію, у якій висловили ряд рекомендацій для поглиблення транскордонної співпраці, розв’язання екологічних та соціально-економічних проблем на відповідних територіях.

Учасників та гостей конференції розважав народний оркестр гуцульських інструментів Рахівського районного будинку культури.

Організатори конференції – Карпатський біосферний заповідник.
 
Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 487 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0