Головна » 2016 » Вересень » 7 » Близько сорока тисяч гостей відвідали Міжнародний гуцульський фестиваль і ярмарок “Гуцульська бриндзя”
17:14
Близько сорока тисяч гостей відвідали Міжнародний гуцульський фестиваль і ярмарок “Гуцульська бриндзя”

IMG_0119Близько сорока тисяч гостей приїхали до найвисокогірнішого міста України на XXIII Міжнародний гуцульський фестиваль і ХVI гастрономічний фестиваль-ярмарок “Гуцульська бриндзя”.

 

В неділю, 4 вересня участь в урочистій ході взяли представники 21 населеного пункту Рахівщини, інших районів Закарпаття, а також делегації з Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей. Приїхали й гості з-за кордону, а саме: Румунії, Молдови, Угорщини, Польщі, Словаччини, Німеччини і Латвії.


Після відкриття фестивалю, запалення традиційної гуцульської ватри та нагородження переможців Міжнародного гуцульського фестивалю бажаючі відвідали стилізовані садиби населених пунктів. Їх за оформленням, найкращих ґазду та ґаздиню, кращі роботи народних умільців, продукцію вівчарства, рівнем частування та оригінальністю представлення оцінювало журі.

У рамках свята, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль вручив відзнаку Президента України — ювілейну медаль ,,25 років незалежності України”.

Голова Рахівської районної державної адміністрації Павло Басараба, щиросердечно привітав всіх зі святом ,,Гуцульської бриндзі” та зазначив, що фестиваль започаткований для того, щоб вшанувати нелегку працю вівчарів, які в дощ та спеку, щодня майстерно робить свою справу, секрети якої передаються з покоління в покоління. 

Участь у фестивалі взяли і учасники проектів ,,МастерШеф” та ,,МастерШеф. Діти”. На ,,Гуцульській бринзі” відзняли сюжет, у якому Самвел Адамян, Володимир Мотричук, Ніколь Ронкі та Саша Діяманштейн змагались у приготуванні традиційних гуцульських страв.

Після полудня на головній сцені фестивалю відбулась урочиста церемонія передачі естафети Міжнародного гуцульського фестивалю. Наступний його прийматиме Коломийський район на Івано-Франківщині.

Ввечері програму заходу продовжив гала-концерт гуцульських танцювальних та вокальних колективів на гостей фестивалю. Виступили національний академічний гуцульський ансамбль пісні і танцю ,,Гуцулія”, Народний артист України Василь Зінкевич, Заслужений артист України Василь Данилюк, Народний артист України Степан Гіга, Народна артистка України Лілія Сандулеса, Василь Мельникович “Гуцул-Хуліган”, Заслужений артист України Андрій Князь, жіночий хор краю Павилоста ,,Sīga” танцювальний  колектив  краю Павилоста ,,Mārsils” (Латвія), академічний ансамбль пісні і танцю Національної гвардії України та хедлайнери фестивалю – транскарпатський етно-денс ,,Luiku”.

 Завершили дійство святковим феєрверком.

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 554 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0