Головна » 2017 » Листопад » 13 » Навіть жартуючи – серйозний…
18:00
Навіть жартуючи – серйозний…

Його гумор додає людям настрою, допомагає побачити в житті більше світлого, радісного, стати добрішими. Мова йде про артиста розмовного жанру Миколу Кавацюка, найбільшою винагородою для якого є щирі посмішки та аплодисменти публіки. Він належить до тих митців, чия творчість - явище саме по собі яскраве та незабутнє.

Народився Микола Кавацюк у мальовничому гуцульському Мишині, що на Коломийщині. Глибинне знання побуту, звичаїв, традицій, самих основ психології гуцулів; тонке відчуття істинно народного; могутній, неординарний літературний талант - ось те, що у вишуканому поєднанні дозволило Миколі Кавацюку досягнути великої любові глядача.

Жартувати і веселити людей – це його хобі, хоча вже 18 років працює на професійній сцені, а за фахом він – викладач, психолог, а працює провідним методистом центру культурно-освітньої роботи і народної творчості відділу культури Коломийської райдержадміністрації.

Микола Кавацюк – різностороння і талановита особистість. З 2003 року публікує авторські вірші та переклади у літературно-мистецькому альманасі «Джерельні дзвони» та у періодичній пресі; добірка віршів була надрукована у літературному альманасі «Творчий дім: Воскресінецька гора»; співупорядник методичного посібника «Психологічна служба Коломийщини: становлення, проблеми, пошук», в якому опублікована стаття «Розвиток пізнавального інтересу молодших школярів в процесі навчання» (2005р.); з 2008 року – співупорядник презентаційних видань відділу культури райдержадміністрації.

Він - автор сценарію фільму «Мистецька скриня писанкової Коломийщини», співавтор сценарію фільму «Ідемо до Шевченка, як на сповідь», автор тексту гімну обласного фестивалю аматорського мистецтва «Покутські джерела».

Микола Кавацюк веде активну громадську роботу – провів низку благодійних концертів та акцій на підтримку хворих дітей та воїнів, а також неодноразово виїжджав, в рамках волонтерських та концертних програм, в зону АТО.

Незмінний ведучий фестивалів, що проводяться на Коломийщині та концертів за участю зірок української естради в багатьох куточках нашої держави.

Микола Кавацюк є неодноразовим лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів гумору та сатири; член Національної спілки журналістів України; член редакційної колегії книжкової серії «Бібліотека Коломийщини»; нагороджений грамотами різного рівня українських державних та громадських структур, а також пам’ятною медаллю Міністерства оборони Республіки Угорщина. Хоча працює не задля нагород…

Його творчість – це нескінченна енергія, це багатогранність та постійне вдосконалення. Він завжди залишається людиною щиро відданою сцені, і, найголовніше, своїм шанувальникам.

 

Сніжана Долішняк

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 439 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0