Головна » 2017 » Листопад » 13

Відгомін XXIV Міжнародного гуцульського фестивалю, який проходив 12-13 серпня цього року в Королівці, що на Коломийщині, котиться Гуцульщиною і донині!

Феєричне відкриття фестивалю, зафіксований представниками «Книги рекордів України» рекорд на наймасовіше виконання «Гуцулки» (танцю та мелодії, що є своєрідною візитівкою наших горян), змістовні конкурсні програми, церемонії нагородження та передачі фестивальної естафети, гала-концерт за участю переможців, концертні програми гостей фестивалю – гурту «Гонта», Романа Скорпіона та мегапопулярного «Дзідзя» – все це стало апофеозом багатомісячної клопіткої підготовки членів оргкомітету та дружної творчої команди відділу культури Коломийської районної державної адміністрації.

далі ...

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 422 | Додав: Tall_Admin | Дата: 13.11.2017

Коли чуєш прізвище цього поважного гуцула – на уста мимоволі навертається усмішка. Адже у нашому славному гуцульському краї, впевнений, не знайдеться людини, яка б не зачитувалася чи не заслуховувалася веселими творами неперевершеного сміхованця – автора і виконавця, заслуженого артиста України Миколи Савчука.

Микола Васильович – автор декількох збірок та аудіоальбомів авторського гумору, артист мистецької агенції «Захід-шоу» народного артиста України Богдана Сташківа, з яким, впродовж майже двох десятків літ, концертує Україною, Європою, Канадою та Сполученими Штатами Америки.

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 536 | Додав: Tall_Admin | Дата: 13.11.2017

Тут мова йтиме про славну уродженку гуцульського краю, яку доля поєднала з тією частиною Коломийщини, яку прийнято називати «покутською». А народилася вона на Делятинщині, дух якої, починаючи з материної колиски, гойдає її на хвилях творчості донині. Героїнею цієї статті є Ганна Огородничук – людина, яка все своє свідоме життя присвятила народному танцю і, за що, заслужено удостоєна почесного звання «Заслужений працівник культури України».

Боюся робити одноосібні висновки, але виглядає, що материнське молоко і дух великокам'янецьких жителів стали тим творчим симбіозом, який визначив мистецьку лінію життя нашої героїні.

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 479 | Додав: Tall_Admin | Дата: 13.11.2017

Його гумор додає людям настрою, допомагає побачити в житті більше світлого, радісного, стати добрішими. Мова йде про артиста розмовного жанру Миколу Кавацюка, найбільшою винагородою для якого є щирі посмішки та аплодисменти публіки. Він належить до тих митців, чия творчість - явище саме по собі яскраве та незабутнє.

Народився Микола Кавацюк у мальовничому гуцульському Мишині, що на Коломийщині. Глибинне знання побуту, звичаїв, традицій, самих основ психології гуцулів; тонке відчуття істинно народного; могутній, неординарний літературний талант - ось те, що у вишуканому поєднанні дозволило Миколі Кавацюку досягнути великої любові глядача.

Жартувати і веселити людей – це його хобі, хоча вже 18 років працює на професійній сцені, а за фахом він – викладач, психолог, а працює провідним методистом центру культурно-освітньої роботи і народної творчості відділу культури Коломийської райдержадміністрації.

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 438 | Додав: Tall_Admin | Дата: 13.11.2017