Головна » 2017 » Листопад » 10

Двійко хлопчиків у гуцульських кептариках із захопленням читають… віршовану задачу про вівчаря й овечок на карпатській полонині. На моє здивування, четвертокласники залюбки пояснюють: задачі про рідний край, ще й у формі віршів, написала їхня вчителька Оксана Стефюк і власним коштом видала красиву ілюстровану "Рахівничку". Викладає педагог у мальовничому містечку в обіймах гір — у Верховинській експериментальній "Школі майбутнього" на Івано-Франківщині.

Як пише "Урядовий кур'єр", завзята творча вчителька впродовж багатьох років (не чекаючи реформ) застосовує власні методики викладання, інтегроване навчання - коли, скажімо, математика і граматика, мистецтво і природознавство об’єднуються однією темою. Так учням легше й цікавіше засвоювати навчальний матеріал. Від таких уроків часто у формі гри, діалогу діти в захваті.

Водночас педагог не лінується не лише придумати віршовані задачі (не про сувої тканин, а про близькі дітям речі — життя в горах, те, що їх оточує), а й розробляє завдання власні. Оскільки всі уроки в Оксани Ярославівни авторські, то й домашні завдання теж доводиться вигадувати. І постійно нові!

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 645 | Додав: Tall_Admin | Дата: 10.11.2017