Головна » 2017 » Серпень » 2 » Перший гуцульський фестиваль у Румунії наближає нас до Європи (фото + відео)
15:23
Перший гуцульський фестиваль у Румунії наближає нас до Європи (фото + відео)

          Фонд «Союз гуцулів Румунії» 29-30 липня, цього року, провів перший Гуцульський фестиваль в селі Кривий Марморського повіту (Румунія).

          Ця подія є дуже важливою, адже вперше такий фестиваль відбувся за межами України, і їй передувала відповідна підготовча робота. Зокрема Управа Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» уклала відповідну угоду про співпрацю з фондом «Союз гуцулів Румунії», згідно якої надано відповідну організаційно-методичну допомогу в проведені фестивалів та інших заходів спрямованих на збереження та примноження  культури, побуту і традицій наших побратимів українських гуцулів у Румунії.

           З вітальним словом до учасників та  гостей фестивалю звернувся голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина»-Дмитро Стефлюк, який подякував голові спілки «Союз гуцулів Румунії» Василю Поповичу та організаторам  фестивалю за його проведення, і побажав, щоб фестиваль у Румунії став символом єднання українців-гуцулів у збереженні та примноженні своєї автентичної культури, а також запросив наших побратимів-гуцулів взяти участь у ХХІV Міжнародному гуцульському фестивалі, який відбудеться 12-13 серпня 2017 року на Коломийщині.

         У фестивалі взяли участь-ансамбль народних інструментів «Писаний Камінь» Верховинської школи під керівництвом Андрія Кікінчука, а також скрипаль Верховинської школи мистецтв Руслан Тупилюк, які радували гостей фестивалю неповторними мелодіями гуцульського краю.

   Для громади с. Кривий передано 45 книг відомих українських письменників  на краєзнавчу та національно-патріотичну тематику. У фестивалі взяли участь представники з районів та міст Гуцульщини: Іван Маківничук – заступник голови Верховинської районної ради,  представники товариств «Гуцульщина» Ігор Яківчук –Яремчанського, Ігор Андруняк – Надвірнянського, Ярослава Ткачук – Коломийського, Ярослав Кікінчук, Ярослав Зеленчук, Валерій Синітович, Ярослав Прокопишин, Юрій Кікінчук- Верховинського,  Олександр Масляник-Льівського, Василь Гейніш з  Буковини та гуцули з Рахова.

Фото - Ярослав Зеленчук

 

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 776 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0