Головна » 2017 » Червень » 28 » Міністр Євген Нищук побував на мандрівній презентації книги "Як у тіні" на Верховинщині (фото)
21:11
Міністр Євген Нищук побував на мандрівній презентації книги "Як у тіні" на Верховинщині (фото)

 

Міністр культури України Євген Нищук із головою Верховинської райдержадміністрації Олегом Лютим взяли участь у презентації книги «Як у Тіні» Павла Гудімова і Поліни Ліміної про видатного українського художника-графіка Георгія Якутовича.
 

Почесні гості спочатку відвідали літературно-меморіальний музей Івана Франка в Криворівні. Пізніше у Криворівнянській церкві Різдва Пресвятої Богородиці високопосадовець поспілкувався із отцем Іваном Рибаруком та відвідав музей ім. Михайла Грушевського, інформує Івано-Франківська ОДА.

 

Учасники мандрівки побували на місці, де колись стояла хата, в якій Георгій Якутович проживав 10 років. Нині тут встановлено хрест.

 

Міністр культури України на вершині гори в с. Дземброня під Чорногорою поставив свій автограф у книзі «Як у Тінях», тим самим зафіксував історичну подію.

 

А задля збереження та примноження культурної спадщини, якою на цілий світ славиться Гуцульщина, Євген Нищук із головою Олегом Лютим обговорили питання зведення Будинку культури в селищі Верховина.

 

http://firtka.if.ua/?action=show&id=133641

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 456 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0