Головна » 2017 » Вересень » 5 » Мистецьке свято "Карпатська осінь" в Гуцульському селі Киселиці
13:17
Мистецьке свято "Карпатська осінь" в Гуцульському селі Киселиці

3 вересня багаточисельна територіальна громада села Киселиці відсвяткувала День села. В рамках святкувань за участю талановитої молоді та відомих українських виконавців  тут відбувся фестиваль "Карпатська осінь".

Справжнього драйву святу додав організований конкурс молодих талантів Путильщини. Обдаровані від природи молоді співаки та зовсім юні танцюристи дарували привітній аудиторії запальні гуцульські танці та сучасні культурно-мистецькі твори. Як результат компетентним журі, враховуючи вокальні та сценічні здібності учасників обрано кращих.

 Так, Гран-прі конкурсу вручено володарю чисельних нагород та лауреату багатьох конкурсів обласного та всеукраїнського рівня Василю Чигрину. Перше місце на конкурсі посіла Інна Микитюк, друге місце розділили талановиті шепітчанин Вася Пердей та наймолодша учасниця з Киселиць Злата Поляк, третє - розділили вокалісти Уляна Косован, Ангеліна Логош та Марія Микитюк. Кожному з учасників вручено грошові винагороди, а також за проявлені вокальні здібності особливі грошові  призи від української співачки Світлани Весни вручено Василю Чигрину, Інні та Марії Микитюк. Малечу із старшої та молодшої танцювальних груп за старання та подаровані позитивні емоції винагороджено солодкими призами – двома тортами.  Бурхливими оплесками глядачі вітали сценічні виступи лауреата Всеукраїнських та Міжнародних академічних та естрадних конкурсів Олега Чигера, українську співачку з Івано-Франківщини Надію Шекеряк, заслужену артистку України Світлану Весну. Гостей розважав дотепними жартами та веселими історіями ведучий – відомий шоумен Гриць Драпак.Неповторну мистецьку ауру створив на сцені лауреат Шевченківської премії, Герой України, український естрадний співак Василь Зінкевич, який свою творчу діяльність в роки своєї молодості розпочав на Буковинсьій Гуцульщині у м. Вижниця. Дякуючи за подаровані хвилини справжнього українського національного мистецтва та за багаторічне  пропагування  традиційної Гуцульської культури, в Укураїні та світі за дорученням голови Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитра Стефлюка голова  Путильської районної державної адміністрації Микола Савчук вручив Василю Зінкевичу відзнаку товариства «За заслуги перед Гуцульщиною».

 Культурно-мистецький захід пройшов за організаційної підтримки національного природного парку "Черемоський"

 

Категорія: Новини Буковинської Гуцульщини | Переглядів: 761 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0