Головна » 2019 » Жовтень » 29

У меморіальному музеї імені Петра Шекеряка - Доникова    в   селищі Верховина, відбулась презентація  аудіокниги « Дідо Івнчик»

   

Це перша в Україні аудіокнига начитана гуцульським діалектом – по  роману Петра Шекерика -Доникового «Дідо Иванчік». Нагадаємо, що над написанням твору автор працював у 30-40 роках минулого століття.  У презинтації взяли участь Голова  Верховинської районної ради Іван Шкіндюк, який подякував творчому колективу за те, що вони підтримують та популяризують Гуцульщину,  саме завдяки аудіокнизі розшириться коло поціновувачів творчості гуцульського письменника і гуцульська мова звучатиме частіше.   Голова Всеукраїнського товариства     «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк висловив щиру вдячність Українському фонду культури за матеріальну підтримку,  керівнику проекту Василю Юськіву, диктору Василю Зеленчуку, оператору та звукорежисеру Андрію Гаврищуку і Михайлу Адамчуку та родині Івана Маківничука, яка є власниками музею. А також всім хто сприяв щоб ця історична спадщина Гуцульщини стала відомою в Україні і світі та   запропонував провести презентацію  авдіокниги в районних та міських твариствах «Гуцульщина».  

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 440 | Додав: Tall_Admin | Дата: 29.10.2019

На Рахівщині, в Ясінях, стартував VII фестиваль «Довбушева юшка». Цим дійством тут зазвичай святкують день селища. Цьогоріч селищу виповнилося 522 роки. Стартували традиційно урочистою ходою з центра населеного пункту. Саме ж святкування проходило на місцевому стадіоні. Смачна кухня - не єдине чим дивували на заході. Традиційне гуцульське вбрання, інструменти та музичний супровід не залишив байдужим ні місцевих жителів,ні відвідувачів свята. Варто додати,що фестиваль проходить за підтримки народного депутата України Василя Петьовки. Також від імені народного депутата відзначили місцевих жителів,які працюють на благо Ясіня, роблять його кращим та прославляють далеко за межами Рахівщини. У програмі свята: хід урочистої колони, приготування «Довбушевої юшки» на відкритому вогні, святковий концерт за участі артистів української естради. Розважали гостей «Довбушевої юшки» Оксана Романюк, Роман Тафійчук, народні артисти України дует «Писанка», Василь Мельникович (Гуцул Хуліган), народні артисти України гурт «Дзвони», гурт «Будьмо», національний академічний ансамбль пісні і танцю «Гуцулія».

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 292 | Додав: Tall_Admin | Дата: 29.10.2019