Головна » 2019 » Жовтень » 29 » Дід Іванчик розмовляє живим словом з сучасниками на Гуцульському діалекті
11:24
Дід Іванчик розмовляє живим словом з сучасниками на Гуцульському діалекті

У меморіальному музеї імені Петра Шекеряка - Доникова    в   селищі Верховина, відбулась презентація  аудіокниги « Дідо Івнчик»

   

Це перша в Україні аудіокнига начитана гуцульським діалектом – по  роману Петра Шекерика -Доникового «Дідо Иванчік». Нагадаємо, що над написанням твору автор працював у 30-40 роках минулого століття.  У презинтації взяли участь Голова  Верховинської районної ради Іван Шкіндюк, який подякував творчому колективу за те, що вони підтримують та популяризують Гуцульщину,  саме завдяки аудіокнизі розшириться коло поціновувачів творчості гуцульського письменника і гуцульська мова звучатиме частіше.   Голова Всеукраїнського товариства     «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк висловив щиру вдячність Українському фонду культури за матеріальну підтримку,  керівнику проекту Василю Юськіву, диктору Василю Зеленчуку, оператору та звукорежисеру Андрію Гаврищуку і Михайлу Адамчуку та родині Івана Маківничука, яка є власниками музею. А також всім хто сприяв щоб ця історична спадщина Гуцульщини стала відомою в Україні і світі та   запропонував провести презентацію  авдіокниги в районних та міських твариствах «Гуцульщина».    

 

Проект реалізовано за підтримки Українського культурного фонду громадською організацією «Корралі». Команда проекту складається з верховинців та поціновувачів Гуцульщини.

Фото Андрія Гаврищука.

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 440 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0