Головна » 2019 » Січень » 22

 22 січня українці відзначають одне із основоположних державних свят, яке в числі інших заклало фундамент майбутньої незалежності України. Нині виповнюється 100 років з часу підписання в Києві на Софіївській площі Акту Злуки між Українською народною республікою та Західноукраїнською народною республікою.

 

Сьогодні, 21 січня, путильчани на урочистих зборах, присвячених Дню Соборності України відзначили поважну ювілейну дату, яка в своїй основі засвідчила, що українці бажають жити разом в єдиній державі. Участь в заходах прийняли багато горян. Це представники виконавчої та представницької влади району, працівники установ, організацій, підприємств, громадський актив селища, волонтери та воїни АТО. Почесним гостем свята став голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк.

 

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв, воїнів, які полягли захищаючи незалежність нашої держави на Сході. На знак вшанування учні шкіл поклали корзини з квітами до пам’ятників героям Небесної Сотні, захисникам України та учасникам визвольного руху на Буковині.

далі ...

Категорія: Новини Буковинської Гуцульщини | Переглядів: 461 | Додав: Tall_Admin | Дата: 22.01.2019