Головна » 2018 » Березень » 19 » Життя присвячене Гуцульщині
10:36
Життя присвячене Гуцульщині

Гуцульщину прославило багато талановитих людей, які всім серцем любили цей край а його багата матеріальна і духовна спадщина була надзвичайно цікавою для дослідників. Згустком невичерпної енергії, безмежної працьовитості, невгамовного пізнання історії краю з упевненістю можна назвати краєзнавця, автора багатьох історико-краєзнавчих та літературних праць, уродженця села Білі Ослави (Надвірнянщина) Василя Юрійовича Левицького. Його закоханість у рідний край вражає, коли мова заходить про село, де народився, гори Карпати, що оживають з його словами у неповторній красі і величі.

Багаторічна робота краєзнавця з вивчення творчості Марії Підгірянки увінчалася створенням музею письменниці у рідному селі. Така праця не кожному до снаги, але Василь Юрійович не тільки сам займався, а залучив до цієї справи дочку і сина. Краєзнавець написав багато статей про талановиту землячку та працює над новими виданнями. Слово Марії Підгірянки, з уст Василя Левицького, прославляє свій край, учить молодь шанувати своє рідне духовне надбання наших батьків.

  Василь Юрійович відсвяткував свій 60-ти річний ювілей. Та для енергійного, сповненого творчих планів, літературних задумів і мрій це черговий щабель сподвижницької праці та нових досліджень.

Уклін ВАМ та шана і Многая літ!

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 406 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0