Головна » 2018 » Березень » 13

9 березня в день 204 річчя Дня народження Великого Кобзаря Т.Г. Шевченка в краєзнавчому музеї «Гуцульщина», що знаходиться в центрі Гуцульщини селищі Верховина, відбулась важлива культурно-мистецька подія – відкриття  першої виставки картин Ганна Василівни Ілюк «Будні і свята гуцулів». Ця унікальна майстриня виставила картини на яких розквітає наша рідна «Гуцульщина». Радують око зображені на картинах неповторні краєвиди гір, місцеві жителі у своєму вбранні, зелені полонини та центр селища Верховина. Талант дарований Богом майстриня з допомогою пензля переносить на полотно не залишаючи поза увагою  ні гори, ні потічки, ні полонини.  Своїми картинами Ганна захоплює відвідувачів у світ живопису даруючи їм хвилини щастя  і веселого настрою. Вражає вміння художниці влучно передати стан природи заодно показуючи свою любов до рідних гір та розкрити потужний потенціал майстрині.

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 603 | Додав: Tall_Admin | Дата: 13.03.2018

 Дмитро Стефлюк  Голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» 6 березня 2018 року, на запрошення організаторів взяв участь в засіданні круглого столу на тему: «Шляхи активізації процесу добровільного об’єднання територіальних громад Верховинського району». 

 Захід  організували представники Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування за підтримки Верховинської РДА. На засіданні круглого столу були присутні керівництво Верховинської райдержадміністрації та Верховинської районної ради, голови селищної та сільських рад, депутати та представниками громадських організацій.

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 437 | Додав: Tall_Admin | Дата: 13.03.2018

50 років дослідження автентичної карпатської вишивки, 60 тисяч фотографій, 7 унікальних мистецьких альбомів

 

І все зробила одна людина – лікар-хірург за фахом і етнолог за покликанням Ірина Свйонтек.

7 березня на 81-у році життя вона відійшла у засвіти, однак лишила по собі неоціненну творчу спадщину, яка не кожному під силу, навіть  дослідницьким центрам й музеям.

Плаче Гуцулія. Сумує Україна.

Такого високого дослідницького й мистецтвознавчого рівня в Карпатах (і в Україні!) не досягнув ніхто.

Член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, учасниця численних всеукраїнських та міжнародних конференцій, фестивалів, автор статей у фахових журналах «Народне мистецтво», «Народна творчість та етнографія». Народилась у Львові в україно-польській родині, мешкала в Івано-Франківську.

далі ...

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 476 | Додав: Tall_Admin | Дата: 13.03.2018