Головна » 2019 » Листопад » 13 » Відкритя музею "Колекція Мараморошських Гуцулів з Репеді"
18:24
Відкритя музею "Колекція Мараморошських Гуцулів з Репеді"

 На Мараморощині у с. Репеді (Румунія) відбулось урочисте відкриття музею "Колекція Мараморошських Гуцулів з Репеді".  В урочистих заходах взяла участь представницька делегація Всеукраїнського товариства «Гуцульщина», голова Товариства -Дмитро Стефлюк, генеральний директор  Національного музею Гуцульщини і Покуття м. Коломия – Ярослава Ткачук, кандидат історичних наук, начальник наукового відділу НПП "Верховинський"- Ярослав Зеленчук, кандидат фізико-математичних наук- Іван Зеленчук, власник музею Олекси Довбуша у  селищі Верховина- Микола Данилюк, Ясінський селищний голова Едуард Зелінський,  підприємець Олександр Криниця.  Верховинську районну раду представляли голова  районної ради-Іван Шкіндюк, керуючий виконавчим апаратом районної ради- Роман Ванівський, радник голови районної ради - Марія Маківничук.

 

Відкриття музею відбулося з ініціативи  голови "Фундації українських гуцулів Румунії" Василя Поповича, яку підтримала  повітова рада та уряд Румунії. 

Іван Шкіндюк у своєму виступі подякував Василю Поповичу за те, що він зберігає та підтримує гуцульську культуру на теренах Мараморощини, за співпрацю, що об"єднує Верховинщину та Мараморощину.

 

 

 

Дмитро Стефлюк нагородив  Василя Поповича найвищою нагородою Товариства - медаллю "За особливі заслуги перед Гуцульщиною".

 

 

 

  Ярослава Ткачук інформувала присутніх про проведення Міжнародної експедиції по вивченню культури і побуту українських гуцулів Румунії на Мараморощині.

 

Категорія: Новини Румунської Гуцульщини | Переглядів: 354 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0