Головна » 2019 » Листопад » 27

22 листода відбувся кіномистецький фестиваль «Тіні забутих предків: ватра фільмів Івана Дроняка».


В заході взяли участь керівник апарату Верховинської районної державної адміністрації Василь Бровчук, голова районної ради Іван Шкіндюк, селищний голова Василь Мицканюк, голова ГО товариства "Гуцульщина" Дмитро Стефлюк, керівники установ та організацій, студентська та учнівська молодь.
Присутні мали змогу побачити унікальні картини історії, автентики, мистецької палітри, пісенної культури, духовності нашого чарівного Гуцульського краю, що їх зафіксував кіномитець Іван Дроняк і відтворив на екрані Народною аматорською кіновідеостудією «Полонина».

  

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 337 | Додав: Tall_Admin | Дата: 27.11.2019

Зустріч з читачами – завжди хвилююча подія для кожного автора чи редакційного колективу. Як сприйняли нову книгу чи журнал кінцеві споживачі творчого продукту – читачі? Що вдалося і що належить зробити, аби видання засяяло новими гранями й стало ще цікавішими?

На ці запитання дасть вичерпну відповідь тільки сумлінний і вдумливий Читач.

Листопад закружляв не лишень осіннім листом, але й подарував знакові зустрічі редакторів, музейників, письменників і краєзнавців з читачами у трьох поважних центрах регіонального гуцульського життя.

Отож, -

ВЕРХОВИНА. Центральна районна бібліотека запросила поважних ґазді й ґаздинь на презентацію нового журналу  «Гуцульщина і Покуття» та мистецьких видань Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Й. Кобринського, а також книги «Гуцульщина» авторства славного гуцула Івана Дроняка з високогірного і мальовничого села Яблуниці (Верховинський район).

Журнал «Гуцульщина і Покуття» – етнологічно-етнографічне, культурологічне та історико-етнографічне видання, яке досліджує та популяризує культурну спадщину, знайомить читачів із малознаними постатями мистецького життя та сторінками історичного минулого й сьогодення карпатського краю. Це єдиний наразі музейний часопис в Україні. Читачі схвально зустріли перше число журналу, який колоритно доповнив творчу палітру вже знаних гуцульських видань, серед яких вирізняються власним творчим обличчям  «Гуцульський календар», часописи «Гуцульщина», «Писанка», «Жабє», «Ґражда», «Німчич» та інші.

далі ...

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 372 | Додав: Tall_Admin | Дата: 27.11.2019