Головна » 2016 » Жовтень » 14 » Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасний контент. Музейна галузь. Історія, здобутки та перспективи»
19:35
Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасний контент. Музейна галузь. Історія, здобутки та перспективи»

На запрошення генерального директора Національного музею Гуцульщини й Покуття ім. Й. Кобринського в м. Коломия Ярослави Ткачук, голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк,  директор Путильської художньої школи, заступник голови Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Тарас Ковальчук взяли участь в урочистостях, присвячених 90-річчю музею, яке відбулося 6-8 жовтня 2016 року.

В рамках проведення урочистостей відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасний контент. Музейна галузь. Історія, здобутки та перспективи». На ці теми й мовилося на науково-практичній конференції, у якій взяли участь українські та закордонні науковці, зокрема, з Польщі та Естонії.

У привітальному слові з нагоди поважного 90-річного ювілею,  голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк вручив Подяку колективу  Національного музею Гуцульщини й Покуття ім. Й. Кобринського, та зазначив, що генеральний директор музею Ярослава Ткачук поставила музейну діяльність на новий щабель, запровадивши тут наукові дослідження, запрошуючи в ці стіни як відомих дослідників, так і початківців.

Другого дня відбулися секційні засідання міжнародної конференції, виїзд у місто Косів та с.Яворів Косівського району, де учасникам конференції було продемонстровано майстер-класи з народного мистецтва.

На завершальний, третій день для учасників та гостей організовано екскурсію по визначних місцях міста Коломия.

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 490 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0