Головна » 2020 » Січень » 28 » Х – з’їзд ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» (Фото)
16:54
Х – з’їзд ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» (Фото)

  23.01.2020р. у місті Івано-Франківську відбувся черговий десятий з’їзд ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина». В з’їзді прийняли участь 55 делегатів районних та міських відокремлених підрозділів Товариства з Верховинського, Косівського, Вижницького, Надвірнянського, Путильського, Рахівського районів, а також з м. Львова, Івано-Франківська та Яремча.

  У роботі з’їзду прийняли участь керівники органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій регіону Гуцульщина. Учасників з’їзду привітали: Сергій Басараб – заступник голови Івано-Франківської обласної ради та Володимир Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Із звітом про проведену роботу по виконанню завдань передбачених Статутом звітував голова Товариства – Дмитро Стефлюк, який  підсумував роботу за п’ятирічний період та окреслив перспективи подальшої діяльності Товариства. При цьому висловив вдячність всім хто прилучився до активної співпраці щодо сприяння соціально-економічному розвитку Гуцульського краю, сприяв у проведенні міжнародних Гуцульських фестивалів та науково – практичних конференцій, обласних та регіональних святкових заходів з популяризації Гуцульської культури. Зокрема Володимиру Федораку – начальнику управління культури національностей та релігій  Івано-Франківської ОДА та його колегам із Закарпатської та Чернівецької областей. Особлива подяка головам Верховинської районної і селищної  рад Івану Шкіндюку та Василю Мицканюку за надання фінансової допомоги в облаштуванні світлиці ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» в селищі Верховина. В обговоренні питань порядку денного взяли участь голови Верховинської, Косівської, Коломийської,  районних рад Івано-Франківської області – Іван Шкіндюк, Павло Ванжурак, Роман Дячук, секретар Яремчанської міської ради – Володимир Губарчук, голова Ясіняньської селищної ради Закарпатської області - Едуард Зелінський, ВО голови Путильської районної державної адміністрації – Тетяна Назарова, ВО голови Вижницької районної державної адміністрації – Юрій Татарин та заступник голови Вижницької районної ради - Сергій Вірста, а також голови відокремлених підрозділів та делегати зїзду.

  По підсумках з’їзду прийняті рішення:

  • Обрати головою ГО Всеукраїнське Товариство «Гуцульщина»  Стефлюка Дмитра Петровича який очолював товариство з 2015 р.
  • Першим заступником голови обрано Коржука Василя Дмитровича – голову відокремленого підрозділу Товариства у м. Львів.
  • Заступниками голови обрані Корнелюк Мирослава Мирославівна - заступник начальника управління культури національностей та релігій   Івано-Франківської ОДА, голову відокремленого підрозділу Товариства у м. Івано-Франківськ та Якімюк Марію Василівну – керівника апарату Путильської районної державної адміністрації.
  • Редактором журналу «Гуцульщина»  затверджено Клима Романа Васильовича, при цьому висловлено подяку засновнику та багаторічному редактору цього видання Калині Ватаманюк яка за власним бажанням звільнилась з даної посади.
  • На з’їзді також прийняті звернення:
  • до Президента України Володимира Зеленського, Верховної ради, Кабінету Міністрів України, голів обласних держаних адміністрацій та обласних рад «Про збереження існуючого адміністративно-територіального устрою та підтримки соціально-економічного розвитку територій яким згідно Закону України надано статус (гірських)».
  • до Прем’єр міністра України Олексія Гончарука «Про виділення з державного бюджету України необхідних коштів для реалізації Міжнародної програми по реконструкції культурно - мистецького центру Карпатського краю у м. Косові та будівництва будинку культури в с-щі Верховина»:
  • до Міністра Культури України Володимира Бородянського  «Про надання Гуцульському фестивалю статусу (Міжнародного)» та ряд інших.

       Делегати з’їзду затвердили графік проведення міжнародних Гуцульських фестивалів на період до 2027 р.

Фото - Юрій Рильчук

 

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 408 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0