Головна » 2020 » Січень » 25
На Гуцульщині 22 січня, в День Соборності України урочисто відкрили меморіальну таблицю уродженцям м.Надвірна, науковцям, членам товариства «Просвіта», громадським діячам Федору, Миколі та Юрію Срібним на приміщенні «Просвіти» на вул.Мазепи(колишня Станіславська).
Участь у заході прийняли духовенство, представники влади, вчителі ,ліцеїсти Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату, вихованці НСОУ "Пласт "станиця Надвірна, громадські діячі, представники установ, організацій, мешканці міста. На початку урочистої церемонії прозвучав державний Гімн України.
Право відкриття па­м’ятного знаку надали народному депутату України Зіновію Андрійовичу та ініціатору і організатору   встановлення меморіальної таблиці, члену Національної спілки краєзнавців України  Ігорю Андруняку. Всечесні отці- декан Надвірнянського деканату УПЦ митрофорний протоієрей Олег Траско та отець  Михайло Мільчаковський Надвірнянського деканату УГКЦ провели освячення меморіальної таблиці. З історичною довідкою виступив краєзнавець, член ВГО "Гуцульщина",громадський діяч Ігор Андруняк, який відзначив визначну роль братів Срібних Федора, Миколи та Юрія у культурному, освітньому і духовну розвитку  громади  м.Надвірна та українського народу, відстоюванні національної ідеї та незалежності України.далі ...
Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 281 | Додав: Tall_Admin | Дата: 25.01.2020