Головна » 2016 » Липень » 14

У віддаленому гірському селі Буркут, що на Верховинщині, на приміщенні тамтешнього лісництва встановили пам’ятну дошку українській поетесі –Марійці Підгірянці.

Пам’ятка славній дочці Підгір’я, з’явилася завдяки ініціативі завідувача Білоославським музеєм Марійки Підгірянки, активіста Надвірнянського товариства «Гуцульщина» - Василя Левицького.

Лауреат премії М.Підгірянки В.Левицький розповів учасникам цієї знакової події про перебування у Буркуті, 109 років тому, поетеси на лікуванні. Тут також у 1901 році лікувалася Леся Українка.

У цьому заході взяли участь: директор НПП «Верховинський», голова районного товариства «Гуцульщина» Михайло Нечай, заступник керівника виконавчого апарату Верховинської районної ради, голова районного осередку «Просвіта» Василь Нагірняк, Зеленський сільський голова Володимир Феркаляк та лісничий Буркутського лісництва Микола Димидюк.

НПП «Верховинський» з нагоди такої події відкриє еколого-пізнавальний туристичний маршрут «Стежками Марійки Підгірянки», яка в 1907 році пройшла гірськими стежками з села Буркут до Пробійни.

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 491 | Додав: Tall_Admin | Дата: 14.07.2016