Головна » 2016 » Червень » 29 » Вшанування пам'яті вояків Карпатської Січі на Прикарпатті
17:59
Вшанування пам'яті вояків Карпатської Січі на Прикарпатті

На Яблуницькому перевалі 26 червня 2016 року урочисто вшанували пам'ять вояків Карпатської Січі. Відбулася панахида та віче з нагоди 77-ї річниці від дня загибелі та 20-ї річниці від дня перепоховання воїнів Карпатської Січі. 

Св'ященники відправили поминальну панахиду на могилі 14-ти  стрільців Карпатської Січі,які поверталися в Галичину після бою на Красному полі біля міста Хуст на Закарпатті. Вони були розстріляні і замордовані при переході  тодішнього кордону.

 В другій половині  березня 1939 року 1600 стрільців Карпатської України боронили Українську незалежну державу проти зверх 20 тисячної армії Королівства Угорщини. Карпатська Україна – офіційна назва автономної Української республіки у складі Чехословаччини у 1938-1939 роках. Верховним  Командантом Збройних Сил  Карпатської України (16-19.03.1939) був полковник Михайло Колодзінський , уродженець села Поточище Городенківського району на Івано-Франківщині.

У заходах взяли участь представники влади,  ветерани Української Повстанської Армії, герої АТО, активісти Всеукраїнського товариства "Гуцульщина",  громадськість з Івано-Франківська, Ужгорода, Коломиї, Надвірної, Рахова, Яремче  і прилеглих гуцульських сіл краю. Хори Коломийської і Надвірнянської  станиць УПА виконали патріотичні пісні доби визвольних змагань.

 Заступник голови

Надвірнянського районного відділення

Всеукраїнського товариства «Гуцульщини»          Ігор Андруняк

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 537 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0