У період святкування за релігійним календарем Пресвятої Тройці усі гуцули світу вперше відзначають День пошанівку “Гуцульської убирі”, що означає “вбрання”. Це торжество започатковане цьогоріч. Про цю ініціативу та значення Дня убирі для всієї етнічної групи гуцулів, і Надвірнянщини зокрема, розповідає голова Надвірняського районного товариства “Гуцульщина” Роман Гурмак.
|

Голова районної державної адміністрації Олександр Кеніз побував на відкритті та освяченні світлиці Надвірнянського відділення Всеукраїнського товариства «Гуцульщина».
Захід розпочався з освячення приміщення, який здійснили о. Іван Гедзик та о. Михайло Мільчаковський УГКЦ.
Голова РДА Олександр Кеніз, голова районної ради Іван Гурмак, міський голова Зіновій Андрійович разом з головою Надвірнянського відділення Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Романом Гурмаком розрізали стрічку.
Після відкриття гості мали можливість побачити світлини людей, які творили і відкрили "свою гуцульщину".
Олександр Кеніз привітав надвірнянських гуцулів із цією подією, побажав міцного здоров’я, адже попри свою відмінність від решти українців саме гуцули стали оберегом усієї нації. Мужність, чесність, патріотизм та сила духу -це ті риси, які має справжній гуцул, а приміщення щоб дійсно стало гуцульським, культурним епіцентром.
В рамках святкування голові Всеукраїнського товариства "Гуцульщина" Дмитрові Стефлюку було вручено книгу-альбом художника Яреми Оленюка від керівництва району та міста.
читати далі ...
|
«Полонинське літо» – добре відоме, як на території України, так і за її межами. «Полонинське літо-2017 р.», відбулось 16 липня цього року на Верховинській Гуцульщині, на мальовничій лісовій поляні «Запідок» села Верхній Ясенів.


На запрошення оргкомітету голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк взяв участь у святкових заходах та привітав гуцульську громаду, приятелів Гуцулів і гостей свята. Зокрема йшлося про вдячність керівництву Верховинських районної державної адміністрації та районної ради за підготовку такого дійства, що символізує велику повагу до тих газдів і газдинь, які протягом багатьох століть, і в даний час, у складних гірських кліматичних умовах вели і ведуть полонинську та господарську діяльність по виробництву екологічно-чистої тваринницької продукції, зокрема: сиру, бринзи, вурди та м’яса.
далі ...
| « 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 34 35 » |