Головна » 2018 » Серпень » 01

Закриття гуцульського фестивалю. Нагороди Надвірнянщини. Яремче 2018. Пропоную вашій увазі сюжет про урочисте завершення ХХV Міжнародного гуцульського фестивалю в місті Яремчі 29 липня 2018. В сюжеті ви побачите нагородження Надвірнянського району на урочистому закритті фестивалю. Також ви маєте змогу побачити нагородження матерів героїв та почути щирі слова до матерів від Євдокії Попович-Веприк. Дипломами за зайняте ІІІ місце нагороджені надвірнянські колективи – «Горянка» та «Бистрянка». Дипломами за ІІ місце нагороджені колективи «Горяночка», оркестр народної музики «Аркан Сергія Орла», Роман Глодан, танцювальний колектив Делятинської ОТГ, Мар’яна Гуш та Олексій Томин (Пнів), «Відлуння Карпат» (Пнів), «Червона калина» (Заріччя). Дипломом за зайняте І місце нагороджено Віру Яцюк (Гвізд). Дипломом Гран-прі гуцульського фестивалю нагороджено квартет «Легіт» (керівник Віктор Чудновський), фольклорно-етнографічний колектив «Шовкова косиця» (керівник Олена Яченко), «Черлені пацьорки» (Делятинська ОТГ), «Рушничок» (Делятинська ОТГ). Окрім цього ви побачите нагороди подяками, грошовою премією («Горянка» та «Горяночка»), нагородження Гран-прі кращого ватага та урочисту передачу фестивальної ходи Вижниці. Гала-концерт переможців фестивалю ХХV Міжнародного гуцульського фестивалю в місті Яремчі 29 липня 2018 року дивіться у наступному сюжеті. Приємного перегляду.

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 389 | Додав: Tall_Admin | Дата: 01.08.2018

В Яремчі на Прикарпатті триває міжнародний гуцульський фестиваль. Цьогоріч він є ювілейним - 25-им. Щороку свято відбувається у різних містах Гуцульщини. Усі подробиці - у сюжеті кореспондентів "Еспресо".

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 359 | Додав: Tall_Admin | Дата: 01.08.2018

Відкриття гуцульського фестивалю. Урочиста хода. Яремче 2018. Дорогі глядачі, пропоную вашій увазі святкову ходу та урочисте відкриття ХХV Міжнародного гуцульського фестивалю в місті Яремчі 28 липня 2018. В сюжеті ви побачите урочисту ходу делегацій з різних областей України, ходу та інтерв’ю делегації від нашої Надвірної, вітання усіх учасників гуцульського фестивалю, фрагменти виступу «Гуцулії», вручення нагород почесним гуцулам нашого краю. Делегацію нашого міста очолили: міський голова Зіновій Андрійович, голова Надвірнянської РДА Олександр Кеніз, заступник голови Надвірнянської райради Ігор Писклинець, заступник голови Надвірнянської РДА Богдан Зеленчук та почесні гуцули міста на чолі з Романом Гурмаком. Надзвичайно приємно відзначити добрий настрій делегації нашого міста на фестивальному дійстві. Міський голова міста Надвірна висловив сподівання, що гуцульський фестиваль у 2020 році відбудеться в нашому місті. Надвірнянці завжди гідно та вміло, на найвищому рівні організовують та проводять гуцульські фестивалі у нашому місті, отож очікуємо, що 2020 рік запалить фестивальний вогонь у нашому місті. Усі учасники нашого міста, представники Надвірнянського відділу культури з добрими сподіваннями приїхали на фестиваль. Нашу делегацію представили на фестивалі такі колективи як «Шовкова косиця» (керівник Олена Яченко), «Аркан Сергія Орла» (керівник Володимир Остап’юк), «Легіт» (керівник Віктор Чудновський), «Горянка» та «Горяночка» (керівники Роман Гаврилів, Богдан Скрипник, Мирослава Максим’юк), «Відлуння Карпат» (Пнів СБК), «Бистрянка» (Надвірнянський РБК). В театральному мистецтві наш район представляла Гуш Мар’яна, Олексій Томин, Уляна Пилип’юк. В естрадному жанрі – Віра Янцюк (Гвізд, СБК), в пісенному жанрі – Софія Максим’юк, РБК. Виступи учасників ХХV Міжнародного гуцульського фестивалю в місті Яремчі 28 липня 2018 ви зможете побачити в наступних сюжетах. Приємного перегляду.

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 341 | Додав: Tall_Admin | Дата: 01.08.2018