Головна » 2017 » Серпень » 4 » Відбулося розширене засідання оргкомітету щодо проведення XXIV Міжнародного гуцульського фестивалю
17:07
Відбулося розширене засідання оргкомітету щодо проведення XXIV Міжнародного гуцульського фестивалю

 

 

 

 

Сьогодні 04 серпня в залі засідань РДА відбулося розширене засідання оргкомітету щодо проведення XXIV Міжнародного гуцульського фестивалю за участю начальника управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації Володимира Федорака, голови Коломийської районної державної адміністрації Любомира Глушкова, першого заступника голови райдержадміністрації Нестора Печенюка, заступника голови райдержадміністрації Любові Михайлишин, голови Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитра Стефлюка, представників ОТГ, сільських голів, представників райдержадміністрацій, районних рад, міст обласного підпорядкування Івано-Франківської області, делегації Львівської та Чернівецької областей, начальників відділів, управлінь райдержадміністрації, керівників установ, підприємств і організацій та представників преси і телебачення.

XXIV Міжнародний гуцульський фестиваль відбудеться 11-13 серпня у селі Королівка та місті Коломиї. 11 серпня в м.Коломия розпочнеться фестиваль науково-практичною конференцією«Український феномен Гуцульщини: національний та європейський контекст» в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Кобринського. На наступний день в МПК «Народний дім», Коломийському академічному обласному українському драматичному театрі ім.І.Озаркевича, Студентському сквері та Мистецькому центрі «Світовид» будуть проведені мистецько-конкурсні програми.

Основне фестивальне дійство розгорнеться 12-13 серпня на стадіоні села Королівка. На фестивалі будуть проведені майстер-класи у містечку майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, яскрава конкурсна програма, молодіжна забава та багато іншого. Також буде проведено наймасовіше виконання «гуцулки» для встановлення рекорду України. Спеціальні гості фестивалю –  Дзідзьо, гурт «Гонта», Роман Скорпіон.

На засіданні розглянули питання щодо облаштування та святкового оформлення місць проведення  фестивалю, забезпечення безперебійного електропостачання під час проведення дійства, відведення місць суб’єктам підприємницької діяльності для здійснення торгівлі, здійснення контролю за санітарно-гігієнічними та побутовими умовами торгівлі в день проведення фестивалю, забезпечення безпеки дорожнього руху та охорони громадського порядку, організації пункту першої медичної допомоги, забезпечення оперативного медичного обслуговування, попередження протипожежної та техногенної безпеки в день проведення фестивалю та інші організаційні питання.

З метою контролю за готовністю місця проведення фестивалю учасники оргкомітету продовжили засідання на стадіоні «Колос» в селі Королівка, де і буде проходити  відкриття фестивалю та нагородження переможців. 

http://ww2.gov.if.ua/kolomyiyska/ua/news

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 403 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0