Головна » 2017 » Червень » 9 » У Косові відкрили музей сакрального мистецтва (фото)
21:40
У Косові відкрили музей сакрального мистецтва (фото)

 

 

Нещодавно в місті Косів з’явився ще один приватний музей.

 

В новоствореному музеї можна побачити старовинні гуцульські дерев’яні хрести, ікони, декоративні тарілки, давні різьблені скрині, глечики та дзбанки. В колекції майстра Тараса Стринадюка є не лише старожитності, які він збирає і колекціонує протягом життя, але і відреставровані ним дерев’яні сакральні предмети, написав на сайті Гуцулія Тарас Пасимок.

 

Тарас — художник-горянин, сформований в родині різблярів серед монументальної і «чаклунської» карпатської природи. Тарас працює в техніці пластичної різьби по дереву. В його активі десятки робіт, які вражають технічним виконанням деталей, одухотвореністю образів та професійним задумом. Митець бере активну участь в різноманітних мистецьких українських та міжнародних проектах. Зокрема його твори бачили глядачі: Франції, Канади, Греції та Чехії.

 

До того ж він ще і реставратор — рятує знищені гуцульські хрести, старі ікони та інші старожитності, даруючи їм друге життя. В новозбудованій Косівській греко-католицькій церкві (на Москалівці) знаходиться запристольний образ Святого Василія Великого, який виготовив Тарас.

 

http://www.firtka.if.ua/?action=show&id=107619

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 634 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0