Головна » 2017 » Вересень » 8 » Слова співчуття
10:38
Слова співчуття
Управа Всеукраїнського товариства "Гуцульщина" з глибоким сумом сповіщає про те ,що помер Петро Петрович Ерстенюк - керівник знаменитого народного оркестру гуцульських інструментів Рахівського РБК.
Заслужений працівник культури України Петро Ерстенюк народився 15 лютого 1940 року у Рахові в сім’ї лісоруба. Його творча доля нерозривно пов’язана зі знаменитим  Рахівським оркестром гуцульських народних інструментів районного будинку культури. Колектив засновано у 1956 році, першим художнім керівником оркестру став Юрій Ерстенюк, два його брати – Василь і Петро – стали солістами.
 
У 1986 році Петро Ерстенюк очолив колектив і тридцять один рік проводив репетиції, готував музикантів до важливих концертів. А їх – сотні, якщо не тисячі! Чехія, Словаччина, Румунія, Угорщина, Польща, Росія – всюди рахівських музик зустрічали оваціями і бурхливим оплесками. Колектив здобув високе звання народного, став лауреатом багатьох фестивалів і конкурсів. Оркестр традиційно виступає на  святах «Гуцульська  вишивка», Гуцульська бриндзя», «Квасівські ліжники», «Гуцульський бануш» і на міжнародних гуцульських фестивалях. Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким покійного.
 
ВІЧНАЯ ПАМ'ЯТЬ!
Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 618 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0