Головна » 2020 » Січень » 17 » Проведено збори Верховинського районного товариства «Гуцульщина» на якому обрано нового голову
11:57
Проведено збори Верховинського районного товариства «Гуцульщина» на якому обрано нового голову

14 січня ц.р. відбулися збори районного товариства «Гуцульщина»  на яких розглянуто підсумки роботи  Товариства за 2019 рік, а також ряд інших важливих питань що стосуються  його діяльності.

Головуючий на засіданні голова районного товариства «Гуцульщина» Михайло Нечай проінформував присутніх про роботу та здобутки районного Товариства в 2019 році. Зокрема про участь культурно-мистецьких колективів району у XXVI Міжнародному Гуцульському фестивалі, заходах, які представляли Гуцульську культуру в Україні та закордоном, а також проведенні регіональних свят та фестивалів, виставок художників і майстрів прикладного мистецтва. Звернув також увагу на співпрацю з органами місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку та проведення адміністративно-територіальної реформи.

 

Голова ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк повідомив, що Михайло Нечай за власним бажанням вирішив скласти повноваження голови районного товариства «Гуцульщина». При цьому зазначив що п. Михайло понад 9 років очолював районне товариство «Гуцульщина» і за цей час йому вдалося багато чого зробити для Гуцульщини, за що висловив йому щиру вдячність і подякував за співпрацю всім членами Товариства. Михайло Нечай зазначив, що залишається членом товариства і надалі братиме активну участь у його діяльності.

Голова ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк зазначив що кожен з членів районного товариства «Гуцульщина» гідний бути обраним головою та після консультацій та обговорення запропонував обрати новим головою районного товариства «Гуцульщина» Ярослава Кікінчука. Присутні члени районного товариства зазначили, що беручи до уваги значний досвід роботи Ярослава Кікінчука на посаді голови Верховинської районної ради та голови асоціації органів місцевого самоврядування регіону Гуцульщина, його активну участь в роботі районного Товариства вирішили одноголосно підтримати кандидатуру Ярослава Кікінчука та обрати його головою районного товариства «Гуцульщина». Після обрання Ярослав Кікінчук подякував присутнім за підтримку, зазначив що й надалі продовжить  започатковану роботу  для популяризації Гуцульщини в Україні та закордоном, а також в найближчий час приділить увагу розвитку районного товариства «Гуцульщина» в сучасних умовах проведення децентралізації з можливим створенням нових відокремлених підрозділів та збереження культурно-мистецької та представницької ролі Верховинщини як центру Гуцульщини.

Ярослав Кікінчук запропонував делегатів для участі у Всеукраїнському з’їзді ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» в м.Івано-Франківськ, ними стали – Ярослав Кікінчук, Іван Зеленчук, Валерій Синітович, Оксана Коломийчук та  Петро Пониполяк.

Наприкінці засідання Дмитро Стефлюк подякував всім за участь в засіданні та вручив «Медаль за особливі заслуги перед Гуцульщиною»  Дмитру Пилипюку голові Білоберізького осередку районного товариства «Гуцльщина», а також Подяки ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» та Голови Асоціації органів місцевого самоврядування регіону Гуцульщина за активну позицію у відстоюванні інтересів  розвитку Гуцульського регіону, збереження і примноження автентичної гуцульської культури і мистецтва, активістам товариства «Гуцульщина» - Валерію Синітовичу, Юрію Кікінчуку та Ярославу Зеленчуку.

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 383 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0