Головна » 2020 » Липень » 21 » Освячено пам’ятну дошку всесвітньо відомому кінорежисеру
17:25
Освячено пам’ятну дошку всесвітньо відомому кінорежисеру

 20 липня минуло тридцять років як відійшов у вічність Сергій Параджанов, український та вірменський кінорежисер, один з представників українського поетичного кіно, який створив відомий на весь світ кіношедевр «Тіні забутих предків» за однойменною повістю Михайла Коцюбинського.

З цієї нагоди на фасаді хати-музею «Тіні забутих предків» встановлено та освячено пам’ятну дошку всесвітньо відомому кінорежисеру, яку освятили священники отці Іван Рибарук та Ігор Рибенчук.

Голова  Всеукраїнського товариства Гуцульщина привітав працівників і гостей музею та наголосив, що кінофільм Тіні забутих предків  найкраще представив Гуцульску культуру і побут в Україні та за кордоном.  Кінорежисер Юрій Ільєнко та актор Іван Миколайчук  відкрили   найкращі риси та характер життя гуцулів, їх духовності і віри  в складних житєвих ситуаціях. 

Колективу музею вручено Подяку Всеукраїнського товариства Гуцульщина - за збереження та примноження. автентичної Гуцульської культури.  В заході взяли участь та виступили  Іван Шкіндюк- голова Верховинської районної ради та Оксана Чубатько- заступниця Верховинського селищного голови.

 

Переглядів: 208 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar