Головна » Новини Закарпатської Гуцульщини

У Рахові відбувся традиційний фестиваль-ярмарок "Гуцульська бриндзя" Крім смачної бринзи та інших смаколиків на гостей чекав і святковий концерт за участі артистів української естради, який відбувся за підтримки народного депутата України Василя Петьовки. Стартувало свято традиційно святковою ходою в супроводі трембітарів, троїстих музик, кінної групи та вівчарів від центру міста до головної сцени свята в амфітеатрі «Буркут», де відбулося урочисте відкриття фестивалю-ярмарку, запалили полонинську ватру та зустріли вівчарів з полонин. Найбільший фестиваль краю розпочався і вже радує гостей цікавими родзинками – конкурсом на найкращу гуцульську овечу бриндзю, майстер-класами з приготування нетрадиційних страв із бриндзею від львівських шеф-кухарів, презентацією продукції Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів. Виробників унікального продукту – овечої бриндзі, яка першою серед українських продуктів претендує на отримання європейської марки географічного зазначення, – приїхало на фестиваль близько п'яти десятків. Вони привезли до Рахова 12 тонн бриндзі. Цього року на фестивалі вперше провели конкурс на найкращу гуцульську овечу бриндзю за участі французьких, італійських та вітчизняних експертів. На їхній розсуд було представлено 13 зразків: дев'ять молодих цьогорічних сирів і чотири минулорічних витриманих. Перемогу в конкурсі здобули виробники із Лазещини, Чорної Тиси та Рахова. Зірковими учасниками концертної програми свята стали Народні артисти України Віктор Павлик і Степан Гіга, Заслужений артист України Павло Доскоч та інші зірки української естради.

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 395 | Додав: Tall_Admin | Дата: 10.09.2018

У неділю, 12 серпня 2018, в с. Кваси на Рахівщині відбувся I-й Міжнародний фестиваль-ярмарок «Барви Карпатського ліжника». На свято прибули делегації з Румунії та Прикарпаття, румунські та угорські дипломати, представники Союзу українців Румунії, гуцульські товариства. Захід мав не лише розважальний, але і просвітницький та етнографічний характер – у його програмі, окрім ярмарку та масових гулянь, пройшли майстер-класи та круглий стіл «Карпатський ліжник: традиції і сучасність».

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 323 | Додав: Tall_Admin | Дата: 22.08.2018

Відновити ліжникарські традиції і передати їх молодому поколінню. З такою метою у селі Кваси - Рахівського району Закарпатської області - відбувся перший міжнародний фестиваль карпатського ліжника.

Категорія: Новини Закарпатської Гуцульщини | Переглядів: 351 | Додав: Tall_Admin | Дата: 15.08.2018

« 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 »