Головна » Новини Буковинської Гуцульщини

3 вересня багаточисельна територіальна громада села Киселиці відсвяткувала День села. В рамках святкувань за участю талановитої молоді та відомих українських виконавців  тут відбувся фестиваль "Карпатська осінь".

Справжнього драйву святу додав організований конкурс молодих талантів Путильщини. Обдаровані від природи молоді співаки та зовсім юні танцюристи дарували привітній аудиторії запальні гуцульські танці та сучасні культурно-мистецькі твори. Як результат компетентним журі, враховуючи вокальні та сценічні здібності учасників обрано кращих.

далі ...

Категорія: Новини Буковинської Гуцульщини | Переглядів: 759 | Додав: Tall_Admin | Дата: 05.09.2017

Вчора, 2 серпня, в дружньому колі членів Путильського районного товариства «Гуцульщина», численних меценатів та запрошених гостей відбулося офіційне представлення першого історико-краєзнавчо-туристичного часопису «Буковинська Гуцульщина», над виданням якого працювали безпосередньо керівник та численна редакційна колегія. На запрошення участь у заході прийняли перший заступник голови районної державної адміністрації Михайло Ямницький, керівник апарату райдержадміністрації Марія Яків’юк, а також голова та заступник громадського об’єднання Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк та Тарас Ковальчук.

далі ...

Категорія: Новини Буковинської Гуцульщини | Переглядів: 563 | Додав: Tall_Admin | Дата: 08.08.2017

Відбулась робоча зустріч голови громадської організації  «Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» Дмитра Стефлюка та його заступника  Тараса Ковальчука з першим заступником голови Путильської  районної державної адміністрації Михайлом Ямницьким. Предметом обговорення стали організаційні питання підготовки до проведення XХIV Міжнародного гуцульського фестивалю, учасниками якого стануть аматорські колективи гуцулів путильщини. Дмитро Стефлюк подякував виконавчій владі району за підтримку районного товариства «Гуцульщина», збереження і розвиток на території району самобутньої гуцульської культури. Він побажав, аби і надалі ця співпраця розвивалась разом із всіма районами та містами Гуцульщини, що дасть можливість спільно  відстоювати інтереси  соціально-економічного розвитку гірських територій.

Категорія: Новини Буковинської Гуцульщини | Переглядів: 376 | Додав: Tall_Admin | Дата: 08.08.2017

    05 червня, в селі Іспас відбувся ювілейний XV регіональний фестиваль народної творчості «Калинові обереги». На захід завітали близько 700 учасників з Житомирської, Донецької, Чернівецької та Івано-Франківської областей. Фестиваль проходить у таких номінаціях: декоративно-прикладне мистецтво; мистецька родина; скриня зі старожитностями; виготовлення сучасного одягу за народними мотивами; творчий учитель; родзинки гуцульської кухні. Цьогорічною іменинною номінацією була старовинна жіноча сорочка, а стравою іменинницею – кулінарна візитка населених пунктів Вижниччини. 

DSCN7433На урочисте відкриття фестивалю завітали голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук, голова районної ради Михайло Андрюк, голова Вижницької ОТГ Олексій Чепіль, староста села Іспас Олексій Гордійчук, голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк, керівник районного товариства «Гуцульщина» Василь Марчук.

 

читати далі ...

Категорія: Новини Буковинської Гуцульщини | Переглядів: 706 | Додав: Tall_Admin | Дата: 07.06.2017

         На запрошення оргкомітету свята «Полонинське літо», яке відбулось 28 травня цього року на Буковинській Гуцульщині в селищі Путила, голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк взяв участь у святкових заходах та привітав його учасників і гостей свята. Зокрема йшлося про вдячність керівництву Путильських районної державної адміністрації та районної ради за підготовку такого свята, яке символізує велику повагу до тих хто протягом багатьох століть в складних гірських умовах вів і веде полонинську та господарську діяльність по виробництву екологічно-чистої тваринницької продукції зокрема: сиру, бринзи, вурди та м’яса. Запалення полонинської ватри на святі у Путилі – це символ високого національно-патріотичного духу гуцулів у боротьбі за збереження та примноження автентичної гуцульської культури, побуту і традицій. Забезпечення соціально-економічного розвитку гірських територій. З Путили розпочинається естафета проведення святкових заходів пов’язаних з сільською господаркою в Гуцульському регіоні. А саме свято «Полининське літо» на Верховинщині  та «Гуцульської бринзи» на Рахівщині.  В цьому році проведено фестиваль «Гуцульської родини» у Ясіню, а також передбачається спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проведення фествалів «Лудині» у Косові, «Калинові обереги» у Вижниці, та «Гуцульської убирі» у Верховині. 

читати далі ...

Категорія: Новини Буковинської Гуцульщини | Переглядів: 681 | Додав: Tall_Admin | Дата: 30.05.2017

« 1 2 3 4 5 6 »