Головна » Новини Буковинської Гуцульщини

З нагоди 110 –річниці створення театру у м. Вижниця 3 травня  проведено День широкої театральної програми . Протягом дня, відбулися прем’єри вистав: - «Циганська каблучка» у виконанні театрального гуртка БНТД с. Іспас. Постановка художнього керівника Іспаського СБНТД Світлани Павлюк; - «Сила материнської любові» за мотивами казки Оскара Уайльда «Хлопчик-зірка» у виконанні учасників підготовчої студії Вижницького Народного театру, вихованців Буковинського п’єси Лесі Українки «Лісова пісня» у виконанні учасників театрального гуртка Вижницької гімназії. Постановка лауреата літературно-мистецької премії ім. Ю.Феьковича, вчителя-методиста Вижницької гімназії Наталії Кіцул; - Юрія Федьковича «Як козам роги виправляють», у виконанні студентського театру «Юність» Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. В.Шкрібляка. Постановка лауреата літературно-мистецьких премій, відмінника освіти України Марії Козубовської.

http://gromady.cv.ua/pictures/thumbnail/700/87194.jpg

Найбільш очікуваною прем’єрою сьогоднішнього дня стала вистава «ВОГА!» за творами класиків української літератури та народного гумору у виконанні театральної групи «Бесаги» Народного аматорського театру Вижницького РБНТД за постановкою Заслуженого працівника культури України Михайла Ковалюка, який нещодавно відсвяткував своє 60-річчя.

далі ...

Категорія: Новини Буковинської Гуцульщини | Переглядів: 427 | Додав: Tall_Admin | Дата: 10.05.2019

       До XXVI Міжнародного гуцульського фестивалю, який відбудеться у Вижниці 30 серпня – 01 вересня цього року, залишається менше 6 місяців і ведеться активна робота щодо його підготовки 14   березня 2019 року, відбулось чергове засідання оргкомітету, де розглянуто питання виконання плану розроблених заходів щодо підготовки до фесту, пропозиції щодо виготовлення сувенірної продукції,  а також визначено ряд завдань, які необхідно виконати до наступного засідання оргкомітету.

       Голова ГО «Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» Дмитро  Стефлюк   взяв участь у засіданні та запропонував обговорити звернення голів районних товариств «Гуцульщина» та начальників районних і міських відділів культури про внесення змін до запропонованого Положення про ХХVІ Міжнародний Гуцульський фестиваль. Зокрема, що стосується терміну проведення фестивалю та конкурсів з різних жанрів аматорського та прикладного мистецтва. Залучення до оцінювання підсумків конкурсів професійного журі.

http://new.vnrda.gov.ua/images/news/ODNORAZOVE/53470227_455126931694811_8660886000030973952_n.jpg

В роботі засідання під головуванням директора-розпорядника фестивалю, заступника голови Вижницької районної ради - Сергія Вірсти взяли участь, голови Вижницької районної ради Михайло Кондрюк, районної державної адміністрації Руслан Cенчук, Вижницької міської ради- Олександр Чепіль, а також представники Путильського району:  перший заступник голови Путильської РДА - Михайло Ямницький, начальник  сектору культури Путильської РДА- Василь Нестор,  голова товариства «Гуцульщина» - Михайло Григоряк. По підсумках засідання запропоновані зміни внесені до Положення про наступний фестиваль.

 

Категорія: Новини Буковинської Гуцульщини | Переглядів: 603 | Додав: Tall_Admin | Дата: 15.03.2019

 22 січня українці відзначають одне із основоположних державних свят, яке в числі інших заклало фундамент майбутньої незалежності України. Нині виповнюється 100 років з часу підписання в Києві на Софіївській площі Акту Злуки між Українською народною республікою та Західноукраїнською народною республікою.

 

Сьогодні, 21 січня, путильчани на урочистих зборах, присвячених Дню Соборності України відзначили поважну ювілейну дату, яка в своїй основі засвідчила, що українці бажають жити разом в єдиній державі. Участь в заходах прийняли багато горян. Це представники виконавчої та представницької влади району, працівники установ, організацій, підприємств, громадський актив селища, волонтери та воїни АТО. Почесним гостем свята став голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк.

 

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв, воїнів, які полягли захищаючи незалежність нашої держави на Сході. На знак вшанування учні шкіл поклали корзини з квітами до пам’ятників героям Небесної Сотні, захисникам України та учасникам визвольного руху на Буковині.

далі ...

Категорія: Новини Буковинської Гуцульщини | Переглядів: 460 | Додав: Tall_Admin | Дата: 22.01.2019

http://new.vnrda.gov.ua/images/news/ODNORAZOVE/84193.jpg

У 2019 році Вижницький район вже вчетверте буде приймати у себе всю гуцульську спільноту країни та ближнього зарубіжжя, перейнявши в серпні цього року естафету у міста Яремче Івано-Франківської області.

Належна підготовка до проведення такого масштабного заходу вимагає неабиякої праці як з боку влади, так і з боку відповідних відділів, установ та організацій, які безпосередньо будуть брати участь у дійстві.

далі ...

Категорія: Новини Буковинської Гуцульщини | Переглядів: 438 | Додав: Tall_Admin | Дата: 29.11.2018

       В даному приміщенні розміщено також Світлицю Олени Гасюк – заслуженого майстра народної творчості України.

       Олена Гасюк народилася 7 липня 1921 р. в с. Дихтинець Путильського району Чернівецької області.

далі ...

Категорія: Новини Буковинської Гуцульщини | Переглядів: 494 | Додав: Tall_Admin | Дата: 18.07.2018

« 1 2 3 4 5 6 »