Головна » 2016 » Травень » 23 » На Путильщині успішно відбувся ХІХ Зліт творчої учнівської молоді Гуцульщини
13:00
На Путильщині успішно відбувся ХІХ Зліт творчої учнівської молоді Гуцульщини

Регіональна громадська організація освітян «Гуцульська освітянська рада» об’єднує всі загальноосвітні навчальні заклади Гуцульського регіону України. До цієї громадської організації, яку очолює завідувач Науково-дослідної лабораторії «Гуцульська етнопедагогіка і гуцульщинознавство», член-кореспондент НАПН України Петро Лосюк, входять загальноосвітні школи Галицької, Буковинської і Закарпатської Гуцульщини. Відомо, що згідно сучасного адміністративно-територіального устрою, до Гуцульського етнографічного регіону України відносяться: Верховинський, Косівський, Надвірнянський і Коломийський р-ни та Яремчанська міська рада Івано-Франківської обл.; Путильський і Вижницький р-ни Чернівецької обл.; Рахівський р-н Закарпатської обл.. Два десятиліття тому «Гуцульська освітянська рада» підтримала традицію спільного проведення на Гуцульщині регіональних Зльотів творчої учнівської молоді Гуцульщини, яку започаткував колишній начальник Вижницького відділу освіти Дмитро Никифоряк. Протягом цього часу науковці Відділення «Гуцульщина» НДІУ тісно співпрацювали із Науково-дослідною лабораторією «Гуцульська етнопедагогіка і гуцульщинознавство» та «Гуцульською освітянською радою» в підготовці і проведенні Зльотів творчої учнівської молоді Гуцульщини. 

         Цієї весни, 6 травня 2016 року, в Дихтинецькій ЗОШ І-ІІІ ст., Путильського р-ну, Чернівецької обл., було успішно проведено черговий ХІХ Зліт творчої учнівської молоді Гуцульщини. В даному заході взяли участь делегації учнів і педагогів ЗНЗ із всіх восьми районів Гуцульського краю. Вашій увазі пропонуються документальні фотографії про участь делегації учнів і педагогів шкіл Верховинського р-ну, Івано-Франківської обл., які успішно виступила на цьому регіональному конкурсі, одержавши 7 дипломів І ст., 10 дипломів ІІ ст. і 2 дипломи ІІІ ст.

         Всю науково-методичну роботу із обдарованими учнями ЗНЗ Верховинського р-ну, організацію проведення ХІХ Зльоту обдарованої учнівської молоді Верховинщини, підготовку делегації 25 обдарованих учнів до ХІХ Зльоту творчої учнівської молоді Гуцульщини в Путилі, здійснювали досвідчені вчителі місцевих шкіл, відповідальні працівники Відділу освіти Верховинської РДА та наукові працівники Відділення «Гуцульщина» НДІ українознавства.

         В рамках «ХІХ Зльоту творчої учнівської молоді Гуцульщини» було проведено круглий стіл на тему: «Реформування освіти в умовах Гуцульського регіону України» та екскурсія до Музею-садиби Юрія Федьковича в Путилі.

Іван Зеленчук, Відділення «Гуцульщина» НДІУ.          

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 696 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0