Головна » 2017 » Червень » 8 » ЯК ЛЬВІВСЬКІ ГУЦУЛИ ПРЕДСТАВЛЯЛИ УКРАЇНУ В ПРАЗІ (Фото)
16:33
ЯК ЛЬВІВСЬКІ ГУЦУЛИ ПРЕДСТАВЛЯЛИ УКРАЇНУ В ПРАЗІ (Фото)

У  столиці Чеської Республіки місті Празі, з 25 по 28 травня 2017 року, проходив 19-й Міжнародний фольклорний фестиваль «Прага - серце народів».

Понад 500 учасників фестивалю представляли  автентичне музичне, співоче і танцювальне мистецтво Румунії, Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Німеччини, Іспанії, Польщі, В’єтнаму, України, а також  національні меншини, які діють у Празі. Виступи колективів проходили у середмісті Праги під відкритим небом, під привітним весняним сонечком, зібравши велику кількість мешканців та гостей міста.

Україну на вищезгаданому фестивалі презентував львівський ансамбль народної музики і танцю «Ґорґани». Представлені  мистецьким колективом танці та  музика Карпатського краю, зокрема Гуцульщини, щоразу супроводжувалися бурхливими оплесками та схвальними вигуками.

В рамках фестивалю відбулося представлення автентичних строїв країн-учасників. До представлення народних строїв були великі вимоги з дотримання автентичності. Ансамбль «Ґорґани» представив космацький жіночий та чоловічий строї, які  вирізнялися з-поміж решти своєю самобутністю, яскравістю та оригінальністю.  

Слід зазначити, що ансамбль «Ґорґани» поєднує давня співпраця із Суспільно-культурним товариством «Гуцульщина» у Львові. Саме в цьому товаристві ансамбль розпочав свою діяльність. У 2003 році, на запрошення Товариства ансамбль «Ґорґани» взяв участь у спільному святі з нагоди Дня Незалежності України. Після концерту Товариство запропонувало представляти від його імені гуцульську культуру. Цього ж року ансамбль взяв участь у ХІІІ Міжнародному гуцульському фестивалі у Вижниці, де здобули третє місце.  Згодом «Ґоргани» неодноразово брали активну участь у святах, які проводило СКТ «Гуцульщина» у Львові, де отримували нагороди і слова вдячності.

Юрій Атаманюк,

член ради СКТ «Гуцульщина» у Львові

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 526 | Додав: Tall_Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0