Головна » Архів матеріалів

В Україні і на Буковині, 15 червня 2016 року, було урочисто відзначено 75-річчя від дня народження видатного українського кіномитця Івана Миколайчука. Відрадно відзначити, у родинній садибі Миколайчуків, що в мальовничому селі Чортория, Чернівецької області, відбулися офіційні урочистості під загальною назвою «На гостини до Івана». На подвір’ї Меморіальної хати-музею Івана Миколайчука виступили почесні гості свята: міністр культури України Євген Ніщук, дружина Івана Миколайчука – Марія Миколайчук та його сестра – Фрозина Грицюк, видатна українська актриса театру і кіно Лариса Кадочникова та видатний кінорежисер, учень Сергія Параджанова – Роман Балаян, владні керівники Чернівецької області. Серед гостей свята були також талановиті українські кіноактори Іван Гаврилюк і Валентина Ковальська, відомі українські кінознавці Сергій Тримач і Владислав Таранюк та багато інших знаних особистостей нашої країни. У цьому кіномистецькому святі на Буковині взяла участь численні делегації предсавників  Верховинщинського та Вжниццького  товариств «Гуцульщина», а також науковці Відділення «Гуцульщина» НДІУ.  Учасники святкувань переконалися, що знаменитий кінофільм «Тіні забутих предків», за останні 50 років, справді став найкращою кінематографічною візитною карточкою  Верховинщини, як самобутнього етнокультурного центру Гуцульського регіону України.  

 

Іван Зеленчук

завідуючий Відділення «Гуцульщина»

 НДІ українознавства (Верховина)

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 456 | Додав: Tall_Admin | Дата: 23.06.2016

Щиро вітаю Вас із великим християнським святом – Трійцею!

 Це величне свято є торжеством віри у Бога, духовності та моральності. Свято Трійці додає всім нам сили жити, боротися зі злом, бути впевненими, що правда і любов завжди перемагають, що віра творить дива. Трійця - святість!  

Трійця - мудрість! 
Трійця - сила, надія і суть! 
Нехай не прийде до вас душевна скупість, 
Нехай буде вірним ваш життєвий шлях! 
Нехай зійде і на вас осяяння -
Добре слово - початок усього, 
Віра в порятунок, а з ним - воскресіння
Вічної любові благодатній Його!

 

З повагою

 

Голова Всеукраїнського

товариства "Гуцульщина"                                             Дмитро Стефлюк

 

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 609 | Додав: Tall_Admin | Дата: 18.06.2016

26 червня 2016 року у селі Верхній Ясенів (урочище «Запідок») Верховинського району відбудеться обласне свято «Полонинське літо – 2016». У програмі свята: запалення полонинської ватри, святкові полонинські дійства, виставка-ярмарок продукції, виробленої на полонинах, святковий концерт за участю мистецьких колективів регіону Гуцульщини та Прикарпаття, гуцульські розваги, розіграш святкової лотереї, народні гуляння.

Це свято демонструє пріоритети району у відродженні вівчарського господарства, літування на високогірних пасовищах, збереження та примноження матеріальної та духовної культури гуцулів.

 

Оргкомітет свята

 

Програма свята

 

 

Категорія: Новини Галицької Гуцульщини | Переглядів: 493 | Додав: Tall_Admin | Дата: 14.06.2016

Пряма мова - автор Котюк Ольга

Гість студії - голова Всеукраїнського товариства "Гуцульщина", знаний гуцул з Верховинщини Дмитро Стефлюк.

Послухати інтерв’ю за посиланням >

Категорія: Новини Гуцульщини | Переглядів: 484 | Додав: Tall_Admin | Дата: 10.06.2016

« 1 2 ... 87 88 89 90 91 92 93 »